你問我答 澳洲移民 (5)

1001 回覆
19 Like 5 Dislike
如果grad 咗喺香港做半年intern呢?會唔會影響?
有冇tg 想了解下
但巴打你唔係話收到風話會cut咩
仲,still。遲下就難講了。
請爬文。
無直接影響。但係無留係澳洲可能會錯失好多機會。
Submitting EOI does NOT attach any visa conditions.

I don’t understand where you problem comes from. A screen shot will probably help.
通常咩科通過幾率大d?
If the main application has declared de facto relationship and included in the application as one of the migrating family members, than 8515 won’t be imposed.

No need to concern.
Good luck on that. But just prepare a backup plan whenever may be needed.
Engineer (health care sector)
8year exp
Age 30
Ielts 6
Partner +5

應該申請189,定489定其他?
想住Sydney,regional 應該唔得

樓主請指教一下
就咁睇你既分只有65,189無行架啦。

一係走489,一係考4個7,一係過黎讀書睇下點走州擔保190。
講講自己Case
現年 24
Ielts 全7無難度
澳洲Grad讀Hotel Management
但係香港做工程(水電有牌但無Degree/HD)

會唔會係南澳讀水電相關Bachelor再做移民會最快?
可唔可以過澳洲讀?
英文試邊個最易考呀?
engineer要過skill assessment 無4條7連過都過唔到
4 條 6 啫
4 條 7 係 state nomination 條件for engineer
樓主我個case 比較複雜,可以TG 傾嗎?

想問下建議自己搞定係買錢agent 搞,岩岩收到報價,45000/family, 唔知個市價應該幾錢,唔知是否合理,同埋應該搵邊間幫手
想問問 9月底收到 189 invite 交哂野 係咪有可能呢個月到拎?
係咪就等佢request要香港果張良民證?
佢問我要果時 交埋係咪好快就下簽?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞