你問我答 澳洲移民 (5)

1001 回覆
19 Like 5 Dislike
依家係咪要有degree先有機會留低?
條路會好走好多。
咁除左去讀degree仲有無咩方法?
政府擔保移民其實個成功率大唔大
滿足要求既話就可以。主要問題係政策既改變會唔會影響到。
你可以過黎讀childcare既diploma。不過條路就難度高D,同埋要全靠雇主。
唔好意思,想問多個問題

因為真係打算要小朋友,我讀完兩年+做1 年full time 入紙482,之後要留兩年,請問呢兩年內我一定要留喺aus 做嘢? 定其實呢段時間都可以努力d 試下做人?

因為by the time 3 年後我(絲)都37...
明白了唔該晒樓主 thankyou!
你要有小朋友就唔影響你係澳洲既生活既,不過持482既話當然唔建議放太長產假(多於兩個月),如果唔係移民局就會有理由取消簽證。
明白,唔該晒你
明*
今日NSW州新出既OCCUPATION LIST, 係開放比2018-2019 年度visa subclass190/489 既 職業.

https://www.industry.nsw.gov.au/live-and-work-in-nsw/visas-and-immigration/nsw-skilled-occupations-list

連之前嘅stream 2都無埋
巴打,我想問當我申報190個時想落埋女朋友個名,但我相信個時我地應該唔可能簽紙結婚住,同我地係long D,我想知我地要準備d咩去証明我地係partner?
利申:我地一齊差不多2年
我想問下如果男朋友係用143移民過去,依加係PR。但係米唔可以立即擔保我過去做820伴侶簽證? 唔想再long d
要申請配偶簽證既必要條件係 結婚 or 一年同居關係。
你女友要作為你既家庭成員(配偶)加入你既PR申請既必要條件係 結婚 or 一年同居關係。

單單一齊兩年係唔夠既。
之前有無批過stream 2嘅occupation 架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞