你問我答 澳洲移民 (5)

1001 回覆
19 Like 5 Dislike
想問Accredited in a community language 指既係咩同
Partner skill qualifications 係咪你講既 職業評估
假設 拎到invitation 升左pr 要點上citizen 仲有無話有咩restriction 好似話一定要一年唔准出境幾耐咁
23歲 working holiday 中
想轉student visa 留底
可以移民應該讀咩科 (Tafe 同 degree 都得)

Tafe 係咪得整車同燒焊比較好
我讀書麻麻 得個top up degree(Construction Management)
我唔怕讀 最緊要師兄比條明燈
照你話齋,Motor Mechanic 同 Wielding 都係唔錯既選擇,另外都可以考慮 Carpentry/ Joinery。
有鬼用?
250萬喎,去讀個書先幾十萬
Thank you 我而家想法就係讀完
然後有足夠工作經驗
而且夠分就可以移民 有無錯🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️

因為我朋友話而家好撚狗
齋計學生時期每星期20小時工作經驗根本唔夠數

另外有無degree 係岩移民
Student visa果20個鐘不嬲唔當工作經驗
Thank you 我而家想法就係讀完
然後有足夠工作經驗
而且夠分就可以移民 有無錯

基本想法係岩既。

齋計學生時期每星期20小時工作經驗根本唔夠數

最少要相關學歷畢業後即工作經驗先可以計加分。

另外有無degree 係岩移民

Nursing/Teaching/Social Work/Quantity Surveying都係唔錯既degree選擇。
thanks 巴打!
想問埋洗唔洗話一定要ok出名既大學畢業先得?
已報flinders, uni of south aus, uni of adelaide
西澳就curtin university
如果入左澳洲藉,
香港護照同回鄉證係咪無效?
唔使,係AHPRA認可就得。
唔會。
巴打熟唔熟COOK個類
我諗住大學畢業係HK餐廳做2年再轉澳洲WH做1-2年有冇咩要注意
計,但你個skill assessment 點做?
你應該考到4個7啦我估?

Physio澳洲畢業生,只要有IELTS 4個7 同埋 AHPRA Registration就可以申請維州州擔保。
唔係好明你既問題想問咩。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞