你問我答 澳洲移民 (5)

1001 回覆
19 Like 5 Dislike
https://www.liveinvictoria.vic.gov.au/?a=17019

對occupation當然都會有要求。
一個名目”consultation fee”

無話後悔,只係果時心急無做research, 以為搵Agent 先做到state nomination

未至於唔可靠,佢地無做錯做漏,只係每件事都唧d唧d咁覆你

上去傾左先,之後會話有個early bird discount offer, 不過唔好心急,問清楚佢有無handle 過你相關occupation 嘅case, 有無reference
最少要個Diploma/Higher Edu學歷先有機會。
其實Aussie 有無Agent 會接offshore case 做?
明白
我都係搵左呢間做免費諮詢, 話初步睇夠分, 約左下星期上office

最近睇左D 資料, 都仲係好迷茫, 唔知應該點走........

34歲 web programmer
如果讀完個master 都已經37, 38.......
當然有。我有三分一都係offshore。
190既主要要求係要有州擔保。你要查番每個州是否可以擔保youth worker同埋要求係點。
第一步係職業評估,上acs網站睇下自己情況符唔符合要求,可否通過職業評估。

同時英文儘快考出最少4個6,4個7更佳。
要睇番其他州既要求,可能會要求申請人係申請前係該州居住一段短時間(三至六個月)。你住係VIC就無法滿足要求了。
我黎緊讀兩年master of teaching in early childhood education,之前已經讀左兩年bachelor,都係係nsw,但唔係偏遠地區,點先可以拎到州擔保?另外我可以有幾多個選擇技術移民?ielts 加分係要拎全7係G定A?另外我partner 係澳洲拎左hospitality mgt diploma,有無得加分?
EOI一開始比你選唔等於已經申請州擔保。

肯定要申請485留係澳洲黎繼續辦理移民申請。
點樣申請州擔保要視乎州既要求。

第二個問題唔明你想問咩。

G A都可以。

如果你申請489/190既話,你配偶需要通過職業評估同雅思4個6先可以幫你加5分。
邊兩個visa?
你無invitation/州擔保申請唔到190。何來同時申請兩個簽證。
39 之前同33之後咪一樣
樓主幫手睇睇

26歲 係澳洲讀完Bachelor of Engineering, 冇考ielts, 想問有冇咩方法可以留低? 而家點都係差英文試個分又未必過到
鬼妹易唔易溝?
有自信既話,其實唔難。
你唔會連總分6每科唔低於5都考唔到掛.......
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞