想請教有研究開鑽石的巴打買鑽石

1001 回覆
4 Like 43 Dislike

我呢隻連托2萬1
利申: 平野
如果兩萬budget 淨石買到咩spec??
有黑點唔好要,除非個人有特殊癖好啦
好多combination
比啲要求先
大細 顏色 淨度 起碼都比一個
唔要有黑點同肉眼睇到有雜質
如果去到2萬5, 買唔買到1卡樓下
顏色應該G色都OK.....3EX 同none 應該都係基本??
另外都預左係SI 就得
俾我就買合成鑽石 同天然一撚樣 一樣有證書
G 色當你接受到 但又要大又要閃 就唔會平
天然野 一分錢一分貨
2萬零蚊 合成鑽石1卡 成碼F色 3EX VS2 以下
拍埋粒平野既 Gia 1卡 贏成條街
合成鑽石唔會考慮
鍾意女人天然, 正如買粒石都想天然
買兩隻囉
求婚果隻都係帶一排,之後唔會捨得成日帶
買隻HPHT合成鑽粗用,De Beers遲啲都出lab made diamond, 1卡USD800 only
De Beers 鑽石恆久遠 一顆永留傳
玩哂
對戒唔會買鑽石啦
http://www.diamania.com.hk/diamond-selection/
https://www.lovebirddiamond.com/

有無幫親過呢兩間?
或者樓上鋪有無好介紹
睇條女鍾意既姐,好似我個妹咁,佢直頭覺得鑽石哂錢,叫佢條仔唔洗買有石既
大家討論過
對戒唔會買鑽石
但我自己條女就堅持要天然鑽石
好在佢要閃唔係要大
我估我女友鍾意大粒DD
正常女人都鍾意天然鑽石啦
兩萬三內有無好介紹?
或者邊間鋪頭買會抵D?
咁又唔可以咁講
到你帶出黎 睇到人地 有比較
天然唔閃
人地 Lab Diamond 閃
有budget 買乜都唔係問題
你以為佢中意大粒 其他樣樣爭d 出黎就唔係咁講
我拎上鋪鑲Lab Diamond
比較過有Gia 既
要價錢差唔多 一係細好多 一係唔閃唔靚
Lovebird comment 幾好
所以會買粒lab made佢平時帶
其實佢平時出街唔會帶戒指
所以考慮既野少好多
本身窮L
頂盡兩萬~兩萬五
同埋女友佢唔鍾意show off既人, 太閃都無用
但求肉眼見唔到雜質同黑點
一卡樓下既話
2萬頭可以搵
約80份 G色SI2 要小心留意睇實物
約80份 H色 SI1 比較少機會有黑屎

2萬尾既話可以搵
約80份 F色 VS2/1
三個ex 同none係基本
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞