想請教有研究開鑽石的巴打買鑽石

1001 回覆
4 Like 43 Dislike
間店係屋企人啲鄉里朋友開 唔識睇 擔心會比佢呃

睇實物正面有啲濛 其他眼睇都過意得去既 未比條女睇

好靚 我唔識野
就算你呢粒1萬都好, H基本上都唔合格
呢個Post 只接受 DEF
4萬比啲時間搵1卡 F色 SI2/ 90分 DEF SI1啦
請問1.28卡 f 色 si1 要幾錢?係大鋪睇要十幾萬
唔追None Medium Blue 平2皮
Medium Blue 無想像中咁大問題,唔Cloudy 就得
要陽光好猛,好小心先睇到有啲白藍
係香港先咁追求None
BLUE NILE買 得唔得..但係無睇過實物..
其實0.8 同0.9望落 會唔會差太遠 我BUD 20K -25K
Bluenile 你可以叫人幫你試,一般Hazy 唔會擺出黎賣

但買之前你叫佢去Vault 搵專人拎黎望睇下有無Hazy 安心啲
比得57K就唔好買G色啦
唔推介D 色買SB
尤其網上買無得睇實物對比
倒不如降1-2級色要返NONE/FAINT
買細粒邊間店好? Lovebird ok ma?
依間唔錯
但唔好淨係搵一間
間間啲貨都唔同
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞