想請教有研究開鑽石的巴打買鑽石

1001 回覆
4 Like 43 Dislike
圖雖然清但係已經跌到SI2
一定有啲奇怪野影響
另外Indented Natural 睇個人接唔接受
我唔鐘意Indented Natural感覺腰身好快會崩
其實好差個d先會一眼睇到白濛濛,好多時d客即使有比較之下都話唔講唔覺或者講左都唔覺

對一般人黎講,問佢睇唔睇到好輕微既白濛仲難過叫佢分E色定F色
我覺得如果純粹為左衝頂grade,應該買FL。
睇佢feather 係咪呃鬼人既feather,姐係好粗好大條好明顯。然後睇佢係咪surface graining 導致粒石濛左所以SI2
香港有無邊間舖會update啲鑽石gia no.上佢地自己個網?
Lovebird來來去去都係果批鑽石
直接問有咩新石好過啦,我同有d舖合作過,佢地會好似地產舖咁貼d 假盤過期盤扮有好多貨。
有無邊間推介
你無睇實物?
我信心推介我自己 實幫到你手 tg: cupdio
你唔好買左呢粒咩? 有咁大個inclusion 係度?
7301627024 0.65 D VS1 3EX N ~35k連pt戒貴嗎?
vs1都咁大粒白花
寄返去改啦,bluenile 有包改圈
我唔知佢地手勢靚唔靚
做法係正中間底部劏開佢,計返你要改既size,然後加返/減返d金。之後合法埋佢,燒焊咁燒埋,用鐳射機點焊打實佢,打返圓隻戒指,夾返實粒石。最後磨返靚隻野再電金。

正常唔會明顯見到有錯口
有無摔過佢,確認唔係塵?VS1 咁樣真係好差好差
Thanks 絲打,Sales 都話呢粒係靚SI1
咁個sales 都好好,無開到5萬咁高價,開4萬尾
我都覺得依粒唔錯!價錢岩既話
有冇人可以幫忙睇下呢隻好唔好
GIA 2304237594
個crown angle 係咪太大
同埋幾錢先合理呢
其實怕煩既話,VS2 最低買
我比較少睇到咁detail
要比較嘅話佢嘅角度的確係多咗少少

三萬左右都係合理
不過80份唔洗揀VS1,如果係我會調返轉揀E/F色,VS2/SI1
不過呢啲都係好講個人喜好嘅
多謝指教
其實e f 同g係咪都好明顯分到?budget 有限,好難fulfil 到所有要求
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞