想請教有研究開鑽石的巴打買鑽石

1001 回覆
4 Like 43 Dislike
2193729507 $61300
-1.02卡 D 色SI1 NONE
- 6.38 - 6.42 x 4.00 mm
- 貴在係D色到, SI1黎講佢唔算好好,底腰邊有feather 我怕果忽撞到會崩

7302854559 $59800
-1.00卡 D色SI1 NONE
-6.33 - 6.37 x 4.01 mm
-貴在係D色到, SI1黎講佢唔算好好,底部比較花,無crystal,對於黑唔黑屎的人黎講可以少樣擔心

2318570174 $55000
- 6.40 - 6.43 x 4.03 mm
- 大細最meet 到1卡6.4的標準
- 留意會唔會多粒粒集埋一齊會顯眼

1309417107 $55000
- 6.47 - 6.50 x 3.92 mm
-大細黎講佢最大
-但係算係幾差的si1

比較值返個價既係2318570174 $55000
但係我會再搵下其他
Thx
2318個粒仲可以平多$500
Cap screen
唔想玩Capcha

Sorry😅
我膚淺既,有得大緊係想要大
1.40果粒 table size都大,問題主要係有crystal 係table
因為粒石愈大其實就愈易睇到
你要肉眼睇真d 先得
除左上向下望,都要係左右望下crystal位置係邊,自己接唔接受到

1.33 雖然佢VS2 但係都幾花 主要係CLOUD 多
另一粒1.3 佢都係VS2 但係圖就清好多,問題會係桌面果點,又係肉眼可不可見的問題
indented natural 我自己揀石會SKIP 但係果你OK 既話叫師父鑲時盡量保護果個位就OK
麻煩巴打畀下意見

1. 45k

2. 49k
唔值
有無睇多幾間樓上舖
比得四萬幾可以上到一卡
唔該巴打
咁呢兩粒大約值幾錢?
宜家係bluenile睇下先,遲啲會去樓上鋪,budget 5萬內
有啊但係我搵唔到ID
因為之前都係我ADD 人, 你比你ID 我?

最後買左呢粒
$54500
實物冇黑屎 都算係咁掛
準備求婚用
想請教巴打意見
$43k
我鐘意降兩個色去到F 買 1.1卡
有巴打可唔可以幫手睇下呢幾粒值唔值呢個價 暫時只係睇左一間舖
2191734728 52k
1192682894 54k
1192669762 54k
感謝,我下星期再去揀下先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞