想請教有研究開鑽石的巴打買鑽石

1001 回覆
4 Like 43 Dislike
大把鋪頭, 街鋪好, 樓上鋪都好
細石價錢唔會同網上買差好遠
搵多幾個sales 幫你搵 反正鑽石跟本就大把
岩岩初黎報到

為左個POST 開左個AC

發現好多巴打對鑽石有興趣

大致上都發覺巴打們好小心

但買鑽石除左顏色大細淨度瑩光反應3EX 之外

唔計淨度都有好多古靈精怪野。。。。

*B*G*M 《---依3樣野 中其中一樣價錢都平左好多

唔知有冇巴打係度搵緊食.....我冇心搞破壞

但眼見近十年 各行家做生意無所不用其極而感到厭惡

利申: 從事鑽石行業十年 (真批發 一粒半粒唔賣果隻)
有野問歡迎問 識答一定答 (開名公司相關唔答)

咁就破左處了 ,平時做開CD-ROM
師兄 可否推介下個個賣家 感謝
師兄 想搵0.90 ? 其實0.80 同0.90 望落直心唔差太遠

但價錢貴好多 加上0.90貨都唔多

另外 vs2 最近都充斥住黑花

行內搵粒vs2 冇黑花好似要抽獎咁....

建議唔真心追3ex n , h&a既

可試試3ex F. 價錢會慳番d

H&A 其實晒9氣 係完全冇9用
師兄 H&A即係咩 我都搵緊0.8-0.9 VS1-VS2 但真係發覺0.9 無咩貨睇 預算 38k 買粒石 但0.8 多好多選擇 但要搵到望上去似一卡既直徑
H&A 即係8心8箭 (完全冇用既野)

唔係追求3EX N既話

38K 買到1CT啦 不過低色好多既VS2

0.90 既話差少少可以做到D VS2 3EX N.

0.80 直徑約5.9-6.0mm
0.90 直徑約6.1-6.2mm
1.00 直徑約6.4-6.5mm

望落有冇分別
有分別 但真心差好少
明白所以我唔追求1ct 希望閃d 白d 38k 希望搵到
[member]連埋個托$33k6,巴絲打們點睇 [/member]
衰左tim
扑左搥嫁啦其實
想知買得抵唔抵咁解
想聽巴打既專業意見
例如年份遠近有咩問題
Btw 雖然係si2 但實物又唔多雜質
多謝巴打指教
多謝巴打

請問巴打 呢粒石應該幾多錢到?
未買既話 絕對唔建議買

Hrd證書
0.28ct
異形

是但中一樣都唔應該考慮
冇實物睇下
第3粒

但價錢差幾遠呢
第3粒6萬3未連托係咪貴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞