想請教有研究開鑽石的巴打買鑽石

1001 回覆
4 Like 43 Dislike
點睇得出係大陸買?係我做生意partner 介紹既fd 介紹俾我

話平俾我
純粹見到簡體問下
我會搵啲唔透光都東西遮左個頂再睇下
或者行去角落頭
不過主要係因為無咁殘眼先睇到有冇瑕疵
sor 用d 垃圾小米機 係咁
咁Tiffany 都係用自家証書
聲稱比GIA 更嚴格
不過八萬買1.1 H 色
你買埋我果份
講緊 依個spec 配VS1都係5萬頭至中左右
完全唔熟呢方面既野
想求婚
有無可能25k左右有隻1卡戒指
或者齋粒石
想請問下呢粒點? 合理價格係幾多

GIA REPORT NO. 2193785923
1.01CT G SI1 3EX NONE

GIA REPORT WEBSITE:
https://www.gia.edu/report-check?reportno=2193785923
有呀 低色低淨度 要幾低有幾低
你接受到就可以
靚SI1
大概五萬左右啦平時呢個spec
差啲既SI1有見到4萬尾
但係佢比較少瑕疵,應該sales都會五萬再嗌高多少少

$55000 買唔買得過?
1.1卡D色仲要VS2
有無例子可以睇睇
感謝
呢粒太薄,雖然直徑大,但會唔夠閃,呢個較差既ex cut 配呢個價差唔多了,但要睇返佢係連唔連托
太薄是指中間3%那裡?幾%算好?
指table depth, 一般黎講都會係60以上。
Depth 60咁上下就差不多啦
個人唔鍾意table大過60

52000唔連托就有啲貴喎
各位買求婚戒指嘅巴打

細佬有少少野想提大家

買咗隻鑽戒之後 可以嘅最好再去搵 d 人造鑽戒鋪頭

再整多隻一模一樣嘅戒指送埋俾女朋友

因為 ... 唔見咗隻戒指呢 d 事其實唔係好似你諗咁難發生

貴個隻求完婚放喺屋企 出街戴人造個隻

祝各位幸福

冇一卡條女比人笑
其實唔洗買咁淨
我再睇睇,可能會降到sl1 因爲5萬對我有d吃力
睇實物最緊要,有時si2 但d impurity 係晒旁邊,eye clean 最重要
好耐之前睇中過,大家可以參考下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞