想請教有研究開鑽石的巴打買鑽石

1001 回覆
4 Like 43 Dislike
係...跟本無野睇
$110000
攻頂spec 1.2 黎講幾抵了
2316141039 淨度差過2314116188 cloud 又多啲
但係2314116188 cutting 無咁標準,而且其實佢的feather 都長架
價錢上合理範圍內, 但係可以搵過第二粒
唔該曬絲打
呢粒5191666829開49k, overpriced??
岩岩心血來潮買粒20-30分石仔做禮物,係咪衝動左

用左2分鐘就比左4k 7316265717
無overprice 因為粒石vvs2
同樣價錢上我會建議搵F色VS1 (升一級顏色,降一格淨度)
女人睇顏色先
VS1淨度都都好清
唔會, 都係咁上下價錢
咩fluorescence
我琴晚睇到間ALUXX D色VVS1 0.30標緊4k

6272906097好似抵啲?

同埋想問點解呢粒多暇庛但又可以高兩級到VVS1🤔
2296198743 又係標4K

問題有啲多
6272906097 Jan. 19, 2018 已經出左GIA,降價都唔出奇

2296198743 VVS1 Pinpoint, Feather, Indented Natural 可以係佢既瑕疵比以上2粒細少,同埋評GIA grading 都係人,雖然有標準,但係標準都有空間

我想講30份真係無人留意到所謂既瑕疵,而且細証無圖無野睇無得評,無必要倒錢落海買VVS
原來會降價 長知識了
就算大粒既都會,鑽石唔會企死一個價
有朋友一年前買同一間同一spec flu faint 48k
半年後介紹左另一個朋友去同一間買同一spec 仲無螢光 4萬中
搵到粒我覺得屌得過嘅 但開我54k
唉 又要靚又要冇overpriced真係好辛苦
1182805555 90k
可唔可以幫睇呢粒 間店開4皮
H
筆值有限 佢推呢粒話抵買
我之前睇差唔多一樣但G色4萬幾
你覺得你同你條女都接受到H色同啲瑕疵咪得囉
都係睇budget做人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞