想請教有研究開鑽石的巴打買鑽石

1001 回覆
4 Like 43 Dislike
同級同size如果唔買圓形會平好多,up to 30% off,而且好多Design靚過圓形
個shape 形唔錯

但vs2 有黑花

接唔接受到就睇你自己
5萬幾budget 應該揀1.2卡g 色定係1.0 幾 e 色? 正常人肉眼睇 g 色會唔會覺得黃? 1.2-1.3 g 色 3ex faint 又買唔買得過? 唔洗追求完美
唔該哂師兄,想係依個budget 度搵粒好d既石真係有d 難。
如果有時間幫手望下依粒,睇下你既意見邊粒好d。
https://www.bluenile.com/hk/zh/build-your-own-ring/diamond-details/LD10173889?refTab=DIAMONDS&track=viewDiamondDetails&action=newTab
我點打手,佢真係個呀差黎
駛唔駛一齊3 line 打去

我完全無sell 過任何石,又唔知我做乜石

我真心要你幫手,你又屈我同行 又話打手
我係行內人就唔駛搵你幫手啦
買石都俾人話打手,真係出奇

個post 呢幾日突然變哂質 明明一直都係同班巴打鳩鳩下睇下石

我睇番我貼bluenile james allen 無留過任何contact

全部開心分享,而家變左影衰同行
留名追POST
第一頁巴打問條女 要黃但大, 細但白
如果條女答你又大又白咁你點算
你有冇打過去 你自己知啦 無謂拗

唔講都講埋

我幅圖呢就黎既

你果張呢就金鋪黎既

你要拉埋黎講呢就吹你唔帳

係唔係行家都好啦

你話唔係咪唔係囉
10倍放大鏡睇得一半透明的點仔,近table邊位,好唔覺眼
開價76000,抵唔抵買?
有無ching解答
2粒比較

自己喜歡第一粒個shape

但果點黑花就睇你自己接唔接到

第2粒係乾淨d

始終就算大家都係1卡

Fancy shape 都有唔同形狀

心黎講 有肥心 瘦心 大細心 happy heart

睇圖都未必睇得真

買fancy 主要睇實物shape.

跟證睇圖買 有機會瀨野
有冇cert 圖睇下
算啦 唔拗啦

我錯又點話。對唔住呀

我都係做番分析粒石算

純粹過下日神
唔該晒巴打
我有打

Thanks, 我未聽過

我唔係行家
唔該哂,咁我都係上鋪睇睇安全d
OK Thanks
2皮budget唔洗大粒0.5-0.7,要DE色,3Ex買唔買到?
https://www.bluenile.com/hk/zh/diamond-details/LD10877184?track=Detlink0

想請教, 呢隻
0.85 D色 3EX N
38K 算唔算抵
絕對可以
0.70 DE VS-SI
0.50 DE VVS1 都買到 IF都隨時得
有黑花

隨時肉眼都見到果撻黑花

要小心

VS2 黎講算差

同埋算好貴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞