[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(3)

1001 回覆
4 Like 3 Dislike

想問下咩事 ?

http://www.w10zj.com/Win10xy/Win10xf_1032.html
呢個方法信唔信得過?

都係唔得上面個方法 有無巴打有計?
rx480 e家邊張抵玩?

求救
右邊24pin atx係插底板
右上pci-e插gpu .
左邊有冇分要點插?
我一開火牛就跳制

你試下咁樣測試:
咩都唔插剩係插AC電源,開著隻火牛,有冇跳掣?
冇就試下插24pin條線落去隻火牛左邊18+10pin果兩個位
另一邊唔好插底板,有冇跳掣?
冇就再正常駁落底板,睇下有冇事

未試已經聞到少少濃味..rip
有冇新display card就出?
等緊1060 減價

暫時steam 冇特價,唔急買game住,想等埋新年後,再睇1060會唔會平dd
有冇新display card就出?
等緊1060 減價

暫時steam 冇特價,唔急買game住,想等埋新年後,再睇1060會唔會平dd

有就有既 不過應該都係flagship card黎 你aim at 1060既話可以唔洗理

你試下咁樣測試:
咩都唔插剩係插AC電源,開著隻火牛,有冇跳掣?
冇就試下插24pin條線落去隻火牛左邊18+10pin果兩個位
另一邊唔好插底板,有冇跳掣?
冇就再正常駁落底板,睇下有冇事

未試已經聞到少少濃味..rip

咁可以拎去代理換

唔知係燒火牛定底板..
頂呀
今日先買
Bitdefender條CODE係咪出係銀行記錄到?

咁可以拎去代理換

唔知係燒火牛定底板..
頂呀
今日先買

你聞下陣味邊度出,跳得掣多數火牛

屌佢老母
拎番隻fsp牛又著到機

咁可以拎去代理換

唔知係燒火牛定底板..
頂呀
今日先買

屌佢老母
拎番隻fsp牛又著到機

有7日換就去番間舖換啦
btw我同你用同一隻,用緊垃圾淘寶Sleeve cable都無事,你咁唔好彩既

咁可以拎去代理換

唔知係燒火牛定底板..
頂呀
今日先買

屌佢老母
拎番隻fsp牛又著到機

有7日換就去番間舖換啦
btw我同你用同一隻,用緊垃圾淘寶Sleeve cable都無事,你咁唔好彩既

張單寫要去佢間客服中心TEST.
聽日打左去問先.
真係嬲左3秒.
因為自己第1次換箱+牛.
以為自己垃圾到連抆線換箱插番都唔識
原來係隻牛發神經
電腦壞撚左 入唔到window 一直重覆個畫面
而家部機
CPU: i5-3470 3.2GHz
顯示卡: AMD Radeon HD 7850
Ram: Kingston 8Gb Ram x 2 DDR3 Dual
Motherboard: ASUS P8B75-M LX PLUS LGA1155
SSD: 850 EVO 250Gb, Seagate St1000

之前問過但想問多樣野 有巴打話換左粒u,但如果我就咁上1070or1080唔換u住,但遲d再換u同板會唔會都可行?
而家部機
CPU: i5-3470 3.2GHz
顯示卡: AMD Radeon HD 7850
Ram: Kingston 8Gb Ram x 2 DDR3 Dual
Motherboard: ASUS P8B75-M LX PLUS LGA1155
SSD: 850 EVO 250Gb, Seagate St1000

之前問過但想問多樣野 有巴打話換左粒u,但如果我就咁上1070or1080唔換u住,但遲d再換u同板會唔會都可行?

無問題
想cut到around一皮,求指教
CPU - INTEL I7-7700K 4.20G LGA1151 8M $2750
MB - ASUS STRIX Z270E GAMING $2080
GPU - ASUS華碩 ROG STRIX-GTX1070-O8G-GAMING 8GB GDDR5 OC Edition 三風扇顯示卡(DI-E1070X8) $3500
RAM - KLEVV VALUE SERIES DDR4 2133MHZ 8GBX2 $775
Intel SSD 600p Series M.2 2280 512GB SSDPEKKW512G7X1 PCIe NVMe 3.0 x4 SSD 固態硬碟 $1165
POWER - Cooler Master V650 (Modular 模組) 650W 80Plus Gold Cable Management 火牛(RS-650-AFBA-G1-UK) $830
HDD -WD Blue WD10EZEX 1TB SATA3 6Gb/s /64MB HDD $316
Case -NZXT Source 210 Elite S210E-001 (黑色) ATX Tower Case $360
Noctua 貓頭鷹NH-D15S CPU Fan $610
Asus DRW-24D5MT 24X DVD Writer /SATA/黑色 $116
依加用緊z97 gaming 5 Matx 想加張m.2 512gb
有無邊張support到

呢啲風扇應該點樣清潔
拆哂出黎?

呢啲風扇應該點樣清潔
拆哂出黎?

買支壓縮空氣噴下
各位巴打幫下眼
諗住呢兩日喺terminalhk出部機
跟悠二個list 諗緊用咩機箱 想散熱好d
同埋有無咩可以改下 筆直under 7k
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞