[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(3)

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
依加用緊z97 gaming 5 Matx 想加張m.2 512gb
有無邊張support到

平平地600p

M.2 如果裝番Windows 係咪好煩

想問下咩事 ?

http://www.w10zj.com/Win10xy/Win10xf_1032.html
呢個方法信唔信得過?

都係唔得上面個方法 有無巴打有計?

軟件台問吓

http://www.w10zj.com/Win10xy/Win10xf_1032.html
呢個方法信唔信得過?

都係唔得上面個方法 有無巴打有計?

軟件台問吓

係咪有oc?超大左彈藍畫面?
corsair H115i 280mm extreme performance
masterliquid pro 280
nzxt kraken x61
邊隻好

h110 v2?

呢隻個風扇得120mm

換u張卡追唔上 換卡粒u追唔上 其實一樣 我同佢個spec一樣 不過打算換u先 呢排d game好食cpu

巴打你同我個spec一樣?
我諗緊好無1070加買定ram用住先 之後下次一次過板加u

我3470+960
打算換6700先 3470打bf1真係好lag 換左新卡 粒3470跟本追唔上

但係你遲d上到去咪又好快要換u

點會 2600 呢粒野都仲百戰百勝 6700有排用啦 反而顯示卡就好快換代
有無巴打知邊到整外置HDD 好
Asrock塊z270 gaming k6 又duel intel lan
IO armor同heatsink又多
同餡價位係咪冇一塊可以同佢比
其實ram有無16GB既必要
AMD CES2017 RYZEN 啲機全部都係用 n 卡

由零開始
有部960m既laptop 想轉會 依個list點?
筆直12000左右
跪求意見
仲有laptop有咩可以入返落去desktop架?有個hdd同msata既ssd
AMD CES2017 RYZEN 啲機全部都係用 n 卡

因為amd自己都知道rx480會bottleneck
有冇300-400價位既mATX 機箱推薦

RAM同錢一樣唔會嫌多
有無巴打知邊到整外置HDD 好

由零開始
筆直12000左右
跪求意見
仲有laptop有咩可以入返落去desktop架?有個hdd同msata既ssd

轉新嘢 7700+b250
monitor benq 好似唔太好
cpu 同 GPU 加埋都過6000就唔好慳用neoecoii 啦
轉rmi/rmx/v-series/tier1 PSU

有d人插唔滿d位會唔安樂

由零開始
筆直12000左右
跪求意見

cpu 同 GPU 加埋都過6000就唔好慳用neoecoii 啦

咁樣會唔會上到13000
同埋聽講7000果堆CPU唔係勁好多?
官方OVERCLOCK

由零開始
筆直12000左右
跪求意見

咁樣會唔會上到13000
同埋聽講7000果堆CPU唔係勁好多?
官方OVERCLOCK

打機性能一樣 但價錢都係一樣 (冇炒價嘅話)

有d人插唔滿d位會唔安樂

文書8GB夠
打機剪片16GB最少,32GB理想

開到機要4gb ram
有冇300-400價位既mATX 機箱推薦

賊船88R?
Gigabyte 新卡
GIGABYTE GeForce GTX 1080 AORUS
定位相信高於而家giga最高既Xtreme

我睇中左悠二5000文書list:如下

想問下,我個moon係U2515H。如果我想有2k嘅輸出,呢粒cpu出唔出到,定還是我要加張有2k輸出嘅顯示卡輸?

請大家解答
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞