[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(3)

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
我睇中左悠二5000文書list:如下

想問下,我個moon係U2515H。如果我想有2k嘅輸出,呢粒cpu出唔出到,定還是我要加張有2k輸出嘅顯示卡輸?

請大家解答

可以
問手提電腦得唔得 筆直4000-5000 用黎做功課 普通上網睇下戲睇下動畫 間中玩下LOL 有冇巴打有好介紹 真係對手提電腦冇咩認識 唔該哂

未計case同display HKD 6677

諗緊cut呢兩樣嘢嘅budge買1050屌住先定係照砌後補display

利申:以前搵人幫砌,人生第一次砌有冇切口教路唔想俾mk恰

未計case同display HKD 6677

諗緊cut呢兩樣嘢嘅budge買1050屌住先定係照砌後補display

利申:以前搵人幫砌,人生第一次砌有冇切口教路唔想俾mk恰

用k版cpu好似用3000 RAM好d
有冇300-400價位既mATX 機箱推薦

賊船88R?

睇過好似唔錯
我想問E到有冇人玩planet coaster
事關我E+部廢機玩唔到
諗緊轉1050定1060好
1050夠唔夠用

想問下,我個moon係U2515H。如果我想有2k嘅輸出,呢粒cpu出唔出到,定還是我要加張有2k輸出嘅顯示卡輸?

請大家解答

可以

本人親身經歷
同你個mon一樣
對上半年一直用內顯(蝗語咗請屌,唔知廣東話係咩
成日會閃mon黑mon幾秒+一條條雪花
換過幾條線/drivers都係咁
一直以為係個mon壞
琴日買咗張1070
終於解決咗呢個困擾我多時的問題
事關我E+部廢機玩唔到
1050夠唔夠用

同埋打機既話
SSD除左開機快D外,有冇其他好處
事關我E+部廢機玩唔到
1050夠唔夠用

同埋打機既話

筆直夠就緊係上1060 6GB啦,同1050TI差幾遠下。
SSD純粹read write快好多咁囉,load game快好多。
事關我E+部廢機玩唔到
1050夠唔夠用

同埋打機既話

SSD純粹read write快好多咁囉,load game快好多。

隻GAME大食到傻 上到就上
事關我E+部廢機玩唔到
1050夠唔夠用

同埋打機既話

隻GAME大食到傻 上到就上

咁SSD 有冇必要
壞左隻mouse
想問下有無咩推介
最好平平d唔好太貴
會玩下overwatch
Hello 各位巴打
小弟最近打算換cpu同板,cpu打算用i5 7500
板我想用靚料啲,想襟用啲,筆值1k,睇中左呢兩塊
Msi b150a gaming pro
Msi b250 gaming m3
唔知邊塊各位覺得好啲?

同埋我見gaming m3 好似有得外加rgb燈條插底板,想知邊度會有果種rgb燈買?

標準5050 RGB LED燈條鴨寮街周圍都有
你可以買一條長嘅,自己剪,自己焊線(如有需要),貼落機箱,駁落底板,搞掂

好,聽日去買料個陣順便去隔離街睇下,唔該絲打
底板我都係揀b250啦,好似support 2400mhz ram 會好啲啲

請大家解答

可以

咁靠粒cpu 出唔到4k60?
係咪要塊板有 DP 先得?
OS: 64-bit Operating Systems (Windows 7, Windows 8 & Windows 8.1 or above)
Processor: Intel Core i3-4170 or AMD FX-8300 or higher
Memory: 8 GB RAM
Graphics: DX11 Compatible GeForce 760 or AMD HD 8800 or higher with 4GB of RAM
DirectX: Version 11
Network: Broadband Internet connection
Storage: 15 GB available space
Sound Card: DX11 compatible

想問下要符合呢到既要求又要最平既打機list 第一次砌機

請大家解答

可以

thanks悠二

請大家解答

可以

本人親身經歷
同你個mon一樣
一直以為係個mon壞
琴日買咗張1070

請問你張1070全名係咩,同埋佢岩唔岩呢個老母版

請大家解答

可以

本人親身經歷
同你個mon一樣
一直以為係個mon壞
琴日買咗張1070

冇所謂

想問下咁多位巴打呢條list有無咩問題
同埋windows用番win7得唔得定一定要win10
預左部機會長用 應該買k定唔k 買k驚長期超會短命

本人親身經歷
同你個mon一樣
一直以為係個mon壞
琴日買咗張1070

冇所謂

即係咩顯示卡都ok? 總之買張佢話有2k輸出就得啦咁

Sor我唔識嘢 唔好恥笑

本人親身經歷
同你個mon一樣
一直以為係個mon壞
琴日買咗張1070

冇所謂

即係咩顯示卡都ok? 總之買張佢話有2k輸出就得啦咁

Sor我唔識嘢 唔好恥笑

應該張張都有 自己 Google 下有咩唔同

想問下咁多位巴打呢條list有無咩問題
同埋windows用番win7得唔得定一定要win10

一係底板上Z270, RAM上DDR4-3000
一係CPU落返i7-7700冇K
火牛用好D, 最少Neoeco2, 最好RM550x

Kabylake CPU好似強制windows 10

用k U唔預超好怪,過多幾年想超又好難搵到Z板。
B150好似要自己update個bios先支援到7系U。

你係裝到win7既,不過就好多野會用唔到,比如話turbo boost,hd graphic,佢已經講到明d driver唔會有win7版本。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞