[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(3)

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
如果悠二$15000 LIST 想轉I7-7700 應該要咩底板
係香港終端 買機會唔會中伏 有冇評價

今晚拎左 暫時覺得幾好
請問悠二網上面 砌機list 最高價錢係去到2萬? 因為印象中以前有5萬既list
請問悠二網上面 砌機list 最高價錢係去到2萬? 因為印象中以前有5萬既list

自己加多幾張 Display Card
想問有無M.atx機箱介紹?
想問有無M.atx機箱介紹? budget under 500

睇你想點玩架姐 雙u板 加兩粒xeno都差唔多
啲ram幾時先跌價 而家成4百幾一條8gb

之前睇過話係samsung玩嘢
呢一季應該都唔會跌著

手機爆炸要補番成本?

Note 7 賠左咁多當然要係其他地方補貼番
Samsung 呢D龍頭一加價,其他都會照跟
而且手機平板對ram,nand需求有多冇少
今年內應該都冇得減
香港有冇鋪頭賣corsair 400c前置I/O panel?
香港有冇鋪頭賣corsair 400c前置I/O panel?

點解會剩係想要個panel去代理問下囉
List求評

i5-7600 3.5Ghz
Asus PRIME B250M-K
GTX 1060 6GB(唔知邊隻牌子好,見inno同GALAX都係19xx左右)
DDR4 8GB Ram*2 都係唔知咩牌子好,同2133同2400Mhz有咩分別?)
Antec NeoEco II Series NEO-ECO2-450 80Plus Bronze 450W PSU
Kingston SSD UV400 240GB
想知有冇平價顯卡推介
btw budget 得1500$

點解會剩係想要個panel去代理問下囉

個usb3.0壞左喊出黎
Sharkoon 小怒神 MA-M1000 同 Sharkoon 小怒神 MA-W1000 邊個會好d?
ZOTAC GeForce® GTX 1070 AMP Extreme 定 GeForce® GTX 1070 Xtreme Gaming 好?兩款價錢差唔多...
ZOTAC GeForce® GTX 1070 AMP Extreme 定 GIGABYTE GeForce® GTX 1070 Xtreme Gaming 好?兩款價錢差唔多...
留名
$18000 筆直 唔包mon hdd
求打機全開

悠二網幫到你

睇你想點玩架姐 雙u板 加兩粒xeno都差唔多

咁係唔係即係無左2萬以上既list
On9一問 塊老母板有內置wifi 但應該點開
開機唔識搜
小弟想買個外國HDD FOR MACBOOK 做 BACKUP(TIME MACHINE)
有冇牌子 OR 型號 介紹下
唔洗好容量 最緊要易平靚正輕身
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞