[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(3)

1001 回覆
4 Like 3 Dislike

我6700k msi gaming x 1070 x2 full load 成個system 食550w

即係要預650?
出面電腦鋪話要預1000w

上outervision計下power supply?

我會預700 利申rm750i

新手砌機

想預返5k左右
主要都係平時上網,睇片同打lol,唔打其他pc game同剪片個啲
我知lol需求唔高,但都想打得暢快啲
所以想問下咁砌推唔推到lol個最高畫質同效能
同埋有冇咩位可以再執執

求指教
SPEC 03 upgraded to 400C

知你係邊個
用剪片/adobe軟,不用打機,8k左右 求list推薦
呢度係咪冇人等ryzen

Btw, case揀 define C定corsair 400C好
想問下呢到識唔識router
屋企用果舊D link幾年前買 仲未係ac制
又成日斷同唔順

想問下屋企400幾尺
有冇咩router推介
budget大概500-600
thanks
呢度係咪冇人等ryzen

Btw, case揀 define C定corsair 400C好

各有各好
想要大窗就400C

做乜春?
整完下面d uv燈發覺到上面唔夠uv燈

其實i com d機抵唔抵?http://i-com.com.hk/esportser/
其實i com d機抵唔抵?http://i-com.com.hk/esportser/

之前fb勁多廣告
個時d機全部都係垃圾清舊貨昆水
家陣叫做好過以前 不過都係垃圾
咁多位巴打想問下
跑1070雙卡公版要行幾多火嘅火牛
CPU用緊6500, SSD用緊600p

我6700k msi gaming x 1070 x2 full load 成個system 食550w

即係要預650?

1000真心on9
玩多兩set水冷超爆埋都用唔晒
兩張tatan都唔撚洗啦 邊間咁on9

即係要預650?

1000真心on9
玩多兩set水冷超爆埋都用唔晒
兩張tatan都唔撚洗啦 邊間咁on9

擺明昆水 開名la

Corsair 玩rgb 已經玩到連帽都有
整完部新腦出曬事...開程式用用下自動關 之後藍MON 求救
板STRIX X99 GAMING 卡GTX1070 CPU i7 6700K
隻牛620W海盜牌
試過nvlddmkm.sys藍,之後重裝個顯卡程式都係咁 想問下係咪板或卡問題
整完部新腦出曬事...開程式用用下自動關 之後藍MON 求救
板STRIX X99 GAMING 卡GTX1070 CPU i7 6700K
隻牛620W海盜牌
試過nvlddmkm.sys藍,之後重裝個顯卡程式都係咁 想問下係咪板或卡問題

6700k X99
隻牛620W海盜牌

6700k X99

唔好話比我知果到撞左啊..
隻牛620W海盜牌

6700k X99

X99 lga 2011
6700k lga 1151
有冇錯?
隻牛620W海盜牌

6700k X99

有冇錯?

咩意思

有冇錯?

咩意思

Cup mb 2個lga都唔一樣 點開機啊
X99 買番6800k啦

有冇錯?

咩意思

Cup mb 2個lga都唔一樣 點開機啊
X99 買番6800k啦

SORRY...原來打錯左一直 6800K黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞