[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(3)

1001 回覆
4 Like 3 Dislike

唔該巴打,請問冇拆過cpu出黎既情況下係咪都有機會整到彎針? 係咪買過粒cpu就可以?

頭先按錯

要買返LGA1155 socket既cpu,應該無全新,要買2手

噤可能買過塊新主機板同cpu。 唔該哂兩位巴打
買完電腦發現個mon 插唔到部電腦本身用緊vga 轉dvi-i
新電腦係dvi-d 咁我係咪要買vga 轉 dvi-d 既轉插?
仲諗住張1060比埋轉插
想砌過條女
6-7k budget over少少都得
主要執相執片
ssd+hdd
16gb ram

想要i7

有冇巴打有list
M.2 ssd 可唔可以同普通ssd 行raid
買完電腦發現個mon 插唔到部電腦本身用緊vga 轉dvi-i
新電腦係dvi-d 咁我係咪要買vga 轉 dvi-d 既轉插?
仲諗住張1060比埋轉插

1060咪有dvi d
Budget 1000
480GB SSD 有咩option ?

MX300 / UV400

thx

之前唔該哂廢奴巴打同蓬莱山輝夜巴打解答我問題
唔好意思 小弟不才仲未出機 因為想知上面隻hdd DVD writer同psu留唔留得落我之後部機 等我可以多出啲錢升ssd或者加條ram
Btw我個list

唔好屌我部機多塵 即刻清左

唔好意思 小弟不才仲未出機 因為想知上面隻hdd DVD writer同psu留唔留得落我之後部機 等我可以多出啲錢升ssd或者加條ram
Btw我個list

漏左句thank you
想問下咁多位巴打
今個月係咪會出i7既第7代?
For desktop
想問下咁多位巴打
今個月係咪會出i7既第7代?
For desktop

已經出左

Btw依家出7700k邊塊z270好
Gigabtye gaming 3?
MSI gaming m3???
ASUS 華碩 ROG STRIX Z270E GAMING Z270,DDR4,LGA 1151,Intel GbE Lan,USB3.1 Type A/C,WiFi ac ATX M/B $1850

買呢個配7700k
ASUS 華碩 ROG STRIX Z270E GAMING Z270,DDR4,LGA 1151,Intel GbE Lan,USB3.1 Type A/C,WiFi ac ATX M/B $1850

買呢個配7700k

Z270將Pro Gaming系列改名做Strix?

唔太清楚 不過見網上面啲文話呢個系列係電競

所以我都覺得係取代pro gaming

買呢個配7700k

Z270將Pro Gaming系列改名做Strix?

唔太清楚 不過見網上面啲文話呢個系列係電競

所以我都覺得係取代pro gaming

改個名又可以賣貴幾舊水

Btw我個list

建議換火牛
呢隻唔係太好

Btw我個list

sorry都係唔想人誤會...其實我係絲打

HDD,DVD燒碟機,火牛,機箱(如果前面有USB 3.0)全部都可以留! 放心上16GB RAM再加240GB或以上SSD啦

哇,屌你老母絲打呀

Btw我個list

sorry都係唔想人誤會...其實我係絲打

HDD,DVD燒碟機,火牛,機箱(如果前面有USB 3.0)全部都可以留! 放心上16GB RAM再加240GB或以上SSD啦

你完啦好嗎
M.2 ssd 可唔可以同普通ssd 行raid

建議換火牛
呢隻唔係太好

火牛呢隻用得可以繼續用落去,16GB RAM同240GB以上SSD佢真係需要

唔該M巴同蓬莱山輝夜絲打
Sorry 絲打
FSP FSP-RA-550S RAIDER SILVER 550W 80Plus Silver 火牛
早排入左呢隻火牛.
安全問題黎講, 有冇需要換番其他火牛?

利申: 以前用賊船
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞