[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(3)

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
msi z270 gamaing m3抵唔抵屌?望過asus堆z270同msi比較就覺得asus好無誠意一路買開asus都想轉會啦

未睇msi

巴打下唔下以講下點解你覺得msi有誠意啲?

M3 $14xx好似已經有front usb3.1 係幾抵屌
Corsair Carbide Series® Clear 400C
側板係膠定玻璃?
Corsair Carbide Series® Clear 400C
側板係膠定玻璃?

好似係acrylic

Nice . 驚玻璃會爆

我果個應係7系 現家一開機所有usb位都無反應 唔知點算

第七代好似強制裝win 10

申利:睇新聞見過下

i7 7700k + Z270 可裝win 7喎

係可以,但係intel 講到明無官方driver support win 7/8 , USB 會用唔到
新手想問
就咁睇6700 同7700好似差唔多效能,但如果新砌係咪都係7700?

請教各位,呢種係咩interface ???

enhanced ide
atapi

enhanced ide
atapi

Thanks
換左7700k+1070 火牛用返幾年前買落既HCG520
打打下機會無啦啦reboot 係咪個火牛唔夠力???
明明買之前上網計過7700k+1070 都係用400w左右

第七代好似強制裝win 10

申利:睇新聞見過下

係可以,但係intel 講到明無官方driver support win 7/8 , USB 會用唔到

好彩用DVD姐
有冇啲幾舊水性價比高既headset推介

好彩用DVD姐

上網整隻有driver既安裝手指喇
新手想問
就咁睇6700 同7700好似差唔多效能,但如果新砌係咪都係7700?

比多200蚊上埋k啦

跟著再比多千銀上z板同買散熱器
新手想問下asus z170 同 h270 最大分別係邊
msi z270 gamaing m3抵唔抵屌?望過asus堆z270同msi比較就覺得asus好無誠意一路買開asus都想轉會啦

未睇msi

M3 $14xx好似已經有front usb3.1 係幾抵屌

剩係d IO裝甲都多過asus啦,發光位又多d,asus仲要貴幾百,最火滾就係佢叫你自己3d print d 裝甲出黎

比多200蚊上埋k啦

所以巴打係想6700用b150板?

我都有一樣既問題
但見悠二巴打改左個page

好彩用DVD姐

上網整隻有driver既安裝手指喇

呢樣真,手指裝機快好多

求救
右邊24pin atx係插底板
右上pci-e插gpu .
左邊有冇分要點插?
我一開火牛就跳制

未睇msi

剩係d IO裝甲都多過asus啦,發光位又多d,asus仲要貴幾百,最火滾就係佢叫你自己3d print d 裝甲出黎

m3好似冇RGB 要M5先有???
新手想問

比多200蚊上埋k啦

所以巴打係想6700用b150板?

新砌建議7700配B250底板
或者7700K+Z270+DDR4-3000+頂級雙塔風冷/雙排水冷散熱器(如果你覺得值得玩超頻)

7700 + B250 X2
早左個禮拜買機出左6700+B150
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞