又係時候推介下amazon平價notebook

1001 回覆
75 Like 8 Dislike
laptop居然咁平
第一代i7不過係最貴果款4核機
無咩野可以upgrade, 因為2條ram槽都爆左
玩到佢退役算啦
我上過asus官網搵但冇哩部嘅資料其實係咩事
amazon整成咁定asus自己偷偷地供廢少少嘅版本畀amazon賣?
因為我諗緊換其中一條2GB RAM 做4GB 推上8GB。另外換SSD。不過唔知有無用 個散熱真係唔知點攪
佢係個網放最靚既specs出黎
但現實可以有好多隻版
3-4000
ipad/samsung s3 tablets 呢個價買到頂級貨
HKD6000 上下加減500

獨立顯示卡 (依個價位應該得GTX 1050?)
15吋
香港有保養
可以有Hdd+Ssd更好

請問有冇推介?
有無平價用atom既tablet介紹
巴打幫幫忙

想玩city skyline 大約1kg
筆直 4000-5000

有無推介
佢個 requirement係咁:
Cities: Skylines Recommended Requirements
CPU: Intel Core i5-3470, 3.20GHz or AMD FX-6300, 3.5Ghz
CPU SPEED: Info
RAM: 6 GB
VIDEO CARD: nVIDIA GeForce GTX 660, 2 GB or AMD Radeon HD 7870, 2 GB (Does not support Intel Integrated Graphics Cards)
FREE DISK SPACE: 4 GB
gtx 660要1050先差唔多同級
1050就算簿機最少都2kg, 而且通常都7000起跳
唔該巴打 我真係乜都唔識
樓主有無desktop 介紹 4-6k
想問下呢部最靚個specs 如果砌機大約係用幾錢
因為仲諗緊買nb定desktop
麻煩哂
你要廠機定點, 平就自己砌
6核1050ti, 砌就5-6000$到
nb就8000
人係新加坡,砌完好難帶 都係廠機算
www.dell.com/sg/p/inspiron-3470-desktop/pd?oc=w216914315sgw10&model_id=inspiron-3470-desktop

(以上價錢為坡紙)
睇左幾個大牌, 都係咁上下, 呢部就細機箱黎
cpu同ram都係最update, 缺點就係hdd load野可能比較慢, 但做普通野就絕對夠 如果要打機有顯示卡呢個價通常要自己砌
文書機,得閒睇下戲有冇介紹
https://www.amazon.com/dp/B0795W86N3/ref=twister_B079GNXSHW?_encoding=UTF8&psc=1

8代basic u, 買完可以幾年唔駛upgrade
夠睇戲文書有突, 有128 ssd+1tb hdd
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞