又係時候推介下amazon平價notebook

1001 回覆
75 Like 8 Dislike

識買緊係買17.3
型號?

幾錢到?
個人愚見:

Amazon 買notebook點都平過香港

但郁吓都一萬或幾千,除非你對自己人品十分有信心

要不然電子嘢壞起上嚟真係隨時無仇報

要買就買有國際保的牙石,或者有得加國際保的dell

除非你預買咗之後壞咗都完全唔肉痛,我人品唔好,壞過三部Xbox 360,電子嘢唔敢買水貨無保
我突登set佢行0.4g㗎,正常佢會自己浮動
星期三買左部直送既
揀左standard shipping運 諗住照等ok
點知隔左幾日先睇到係Iparcel運
查過呢間野運好似幾伏下
早知比多少少揀expedited or priority shipping
依加件野仲係美國運黎運去
iparcel真係好西

但amazon訂嘢用龜運你預咗係iparcel啦
第一次用amazon訂野
平時係其他外國網訂野直送都係揀開standard
用落都好正常又track到 多數都會早到
可能係其他龜勤力d啦
Iparcel呢隻西龜又懶又唔撚優做咁
以前試過喺ebay 買嘢由英國寄嚟

賣家用最慢的郵遞

遊咗幾個星期先嚟到

所以施主你忘記你部腦,嚟到個一日你會喜出望外

我就尋日訂咗部腦,心急俾多幾百蚊等佢星期四送到嚟

希望係星期四香港時間到而唔係美國時間啦
所以其實我只係想推下平機 一陣買返黎部野成1萬蚊唔岩心水好痛架ma
又唔係個個好似膠巴你咁有米
EVGA SC15 到左手
1千USD 幾抵玩
係壞的話三千都肉痛架

如果我有米就唔駛amazon 買七代U 啦
香港買牙石食水太深
Gt75 8rg
香港30000
外國計埋運費26000-27000
香港水魚價
真係唔識電腦 想問下呢D野有咩分別
MX130 1050 940MX MX150
1050, mx150係最新一代既gpu
1050既顯示核心數目夠打大作game中低效, 但mx150只係夠打電競
940mx就是mx150上一代
真係唔識電腦 想問下呢D野有咩分別
MX130 1050 940MX MX150
1050, mx150係最新一代既gpu
1050既顯示核心數目夠打大作game中低效, 但mx150只係夠打電競
940mx就是mx150上一代

即係最好都買150/1050 係咪咁樣最好?
係, 最後都係睇你玩咩, 大作至少1050, 有d只打lol/cs就可以買mx130/150
睇你需唔需要打pubg/大作game
差100蚊美金 唔買上面個部又好似好蝕咁
真係驚蝕呢個post第一部都得, 係輸過ssd
都係買咗1050個部
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞