又係時候推介下amazon平價notebook

1001 回覆
75 Like 8 Dislike
我剛訂部GL702VS又上到DHL喎

鋰電大小或種類問題?
想問吓要1060同唔太重(~2kg), 10k內有冇選擇?

1060同1050 分別大唔大?

定係macbook pro 加 usbc external graphic card 好d? 自己有macbook

https://www.amazon.com/15-6-inch-i7-7700HQ-Processor-GeForce-Windows/dp/B01N9QKYZ9/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1528276973&sr=8-4&keywords=asus+1060+laptop&dpID=41RQViYVZQL&preST=_SY300_QL70_&dpSrc=srch

1060勁1050差唔多一倍到, 但因為laptop粒u唔勁, 行出黎效果同desktop都係差好遠
macbook pro + tb3我以前都玩過不過賣左 (呢到都有其他巴打玩) 你本身有macbook pro可能玩egpu仲抵, 3000-4000蚊就得
Brother 我上個月第1次運都係咁,我去get product support問amazon, 佢話係個package damage 左所以 return,比我選Reship or refund,我選左reship, 不過過左一個月之後我先發現佢水我,根本冇ship到,詳情唔講了,好長,不過係有3個Amazon support agent 都水我,到最後一個先講真話,再用最快DHL 送比我。
如果brother 想reship,記得係會有一個新的Tracking ID比你,舊果個就算不停有update都係假的,如果叫左佢reship,過左一日都冇比新的tracking ID你,你就去”get product support”度再問amazon,問到佢到新tracking ID你為止,唔係你只係白等。
10k做唔到
2kg機型至少15k樓上
同埋新出既8代勁mac上既cpu好多
不過外置gpu玩下係冇問題既
唔該哂

究竟幾點先問到
我以為neweggs先咁閪

乜amazon 都咁煩

我第一次喺amazon 買laptop, 以前買其他嘢都唔知可以咁煩

信唔信佢好
你家陣再按返落tracking到顯示d乜
應該佢地return完之後爭論左, carrier最後決定照送返出去
人在美國 留一個幾月 但無帶Laptop
想買部勁Cheap既Laptop點睇
用到Excel同上到網就得

我見HP有幾部都係16x USD 好平 雖然Refurbished
https://www.amazon.com/Computer-Celeron-Windows-Certified-Refurbished/dp/B077TLC1KQ/ref=sr_1_13?s=pc&ie=UTF8&qid=1528286295&sr=1-13&keywords=laptop&refinements=p_36%3A2421886011

大家點睇
普通excel+上網黎講夠用既, 唔好係會計果d excel表就ok, 但呢隻係廢u, 開多少少野都會lag, 所以唔好同時開太多野
咁我之前在amazon買過好多次野都冇事的,應該都係個別例子,我都重對amazon有信心的
DHL就無再update過 但佢又話會準時送過黎
我之前係有keep 住 update 都冇送到
剛睇到post
小弟黎緊要讀master
都係諗住又輕又耐用
都係做主要做文書
打下垃圾online game 咁

Budget 5-6000左右啦
求巴打推介

最好係香港都有保養啦
你問佢是咪轉左carrier, 有無新tracking no比你.
咁pk
post第一頁開頭果部
上次睇完介紹

都係想睇吓有冇大Mon啲,執相用,唔打機,唔會/極少拎出街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞