又係時候推介下amazon平價notebook

1001 回覆
75 Like 8 Dislike
打機/文書兩用, budget 10至11k左右, 唔知有無推介呢
請教大家,我起Amazon睇中左呢部機,大家點睇

https://www.amazon.com/Dell-XPS-13-9365-Touchscreen/dp/B078JCFLFH/ref=sr_1_4?s=pc&ie=UTF8&qid=1527668901&sr=1-4&keywords=dell+xps+2-in-1

我見呢部HKD 8000有找,相對Dell HK價平一截
主要普通文書、睇片、返工返學用,唔打機唔剪片唔P圖,而我習慣上網同時開大量Tab做野
因為經常帶機外出,所以希望輕薄,亦希望配備平板功能方便Present

唔知大家有無Alternatives,非DELL都可以,開心Share下
mobile u 開大量tab通常都會出事

8k有找 8750h 1050ti 就算係屋企加隻1070 box 都係萬3
算抵
如果正常使用有無更好選擇
8代u系就冇問題
但7代就大問題
買還買上網睇下review 先
Asus好多地雷機
如果呢部屈到變平板就完美 謝謝先
收到巴打
我睇少左野, 原來你想要平板模式
咁樣果部其實差唔多
部機今日收到了
我揀左最平果隻
5月15買,原本話要4號先到,琴晚突然話派緊件,今日就收到,算係咁了
點解呢部機無乜開箱文或片
有冇咩推介
1060 GPU
8代CPU
7/8代 四核
1050/1050ti
256 sad

唔介意重量 愈平愈好
唔想要Sshd
有咩好推介
想問問AMAZON 買機, 點樣睇部機有冇全球保?
想問window tablet係咪同普通notebook一樣都裝到同樣software同pc game?
想買部notebook for有時睇吓網頁,執吓相
係, 但粒u係mobile, 除左d 19 online game/lol最低效其他唔駛諗.
巴打想問下呢2部除左HDD 之外, 係咪只差膠同金屬機殼既分別?
金屬機殼對LAPTOP重要嗎?
巴打會點揀?

$479 可以自己加SSD
https://www.amazon.com/dp/B0762S8PYM/?coliid=ICSFX6W9ERNEG&colid=1SS3ICKLI2Q5&psc=0&ref_=lv_ov_lig_dp_it

$669.8
https://www.amazon.com/dp/B078YMY5VZ/?coliid=I3UREJDE2OY9S&colid=1SS3ICKLI2Q5&ref_=lv_ov_lig_dp_it&th=1
金屬本身會貴d,同埋669果部本身貴仲有另外一個原因-SSD
未買過LAPTOP, 金屬機身真係會耐用D嗎?
應該唔會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞