又係時候推介下amazon平價notebook

1001 回覆
75 Like 8 Dislike
唔記得講想要laptop
想買部laptop 主要用黎睇片同埋玩到舊game就得 (e.g. 巨商) 最好輕身

budget愈低愈好
本身個spec係咩黎
laptop無xeon
Zbrush, 3D modeling software
5K-6K想搵部design用既notebook有咩推介?
用開AI,PS個D 同埋會煲下劇要睇片順同高清
原本用開MBP, late 2013,但嫌佢越黎越慢,又唔想洗太多想皮幾部MBP
Thank you bro
design好似用返macbook pro好d, 唔駛買touchbar萬幾果部, 9988$都已經得
冇貨
想搵大mon 14吋以上 chromebook
行到android
2k有冇可能
touchbar唔岩我用 但我買得mbp就要打爆佢 洗多好多
弱弱咁覆一句,強國某寶買 Lenovo 小新潮7000
i7 8550
8gb ram
mx150
m.2 sdd 240gb

贏哂,7000hkd,強國野自己考慮
舉個例mbp (非touch bar)你打爆粒cpu只係快4-5%但要比成二千三
lenovo可以考慮下香港行貨, 差唔多價
香港買 12000
唔問laptop, 問細機箱desktop得唔得

ASUS VivoMini Mini PC (VC66-B003Z) https://www.amazon.com/dp/B06XNNYHG7/ref=cm_sw_r_cp_apa_i_aS-7Ab5BXSB3B
7代u (家陣已經係8代, 但8代mini pc仲未有)
同埋hdd (即係load野會比較慢)
所以都係睇你用途係咩
Amazon 果d唔係除左華碩,其他都冇保養?
有咩事要寄番美國整?

不打機,主要睇片、上網

asus佢有另一隻款行8250U, 香港賣$5500左右, 尼款行desktop U好似好D, 有兩個2.5寸同一個M.2位, 香港好似貴$1000左右

睇返巴打你上邊推介D laptop同尼D細機差唔多價
acer都有
lenovo就商務機先有
但labtop u就算係8代都唔會夠desktop黎
如果你係要固定機, mini pc我要搵搵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞