又係時候推介下amazon平價notebook

1001 回覆
75 Like 8 Dislike
有無兩千以下既? 只用黎做文書機就得 唔想Chromebook 唔該哂
Hp stream 11 又係差唔多價 巴打點睇依兩部? 萬分感謝
無咩分別, 不過真係文書only
開多少少野都lag
依家8th gen i7 好似無乜選擇 都係要等下
請問有幾耐保養?

白痴一問, WIN10有冇得轉番中文??
得一粒8750h
但全部1000$美金起跳
地區及語言有得轉
一年全球保
我用黎做功課用 我有時會開成十個網頁黎搵source 想問下咁會唔會都好lag?
會卡下卡下咁
如果用chrome Book 情況會唔會好d ? 唔該口田
巴打想問下..

https://www.mi.com/mibookair-12/
小米呢部Core m3 4GB RAM + 256GB ssd

主要做文書多.. (excel 多, 但唔知係唔係formula 太多..而家部機open & save 某d file都好慢)
同埋間唔時玩下Football Manager..

想問夠唔夠用..
唔會, 都係慢架啦... 分分鐘手機仲順
m3, 文書機
football manager唔係好搵到個recommened spec check唔到
好似係...

OS: Windows Vista (SP2), 7 (SP1), 8/8.1, 10 (1703/Creators Update) - 64-bit or 32-bit. Processor: Intel Pentium 4, Intel Core or AMD Athlon – 2.2 GHz +. Memory: 2 GB RAM. Graphics: Intel GMA X4500, NVIDIA GeForce 9600M GT or AMD/ATI Mobility Radeon HD 3650 – 256MB VRAM. DirectX: Version 9.0c. Storage: 7 GB available space
我主要打football manager同用photoshop執相
想請教下有冇8000hkd樓下嘅notebook
心思思
樓主上面推薦果d notebook係咪全部都係us插頭
呢部夠唔夠低效食雞!?
20$買個轉插都得
真係好介懷的話可以自己買返個香港版火牛
夠... 40-50 fps
我budget都鬆動,有冇得高一個level
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞