又係時候推介下amazon平價notebook

1001 回覆
75 Like 8 Dislike
電腦用左5,6年 想換番部電腦
如果平時多數都係睇戲打機
一炮過買部laptop 好似gs65,Aero15x咁
定係用番同樣價錢買部普通既文書laptop再砌過部枱機好?
比我會兩部
哈 ~新手岩岩見到個post
有冇d 運轉速度快,電多唔會用得快
,around 3000budget notebook 推介
睇你要求係乜, 如果display卡係1070以上, laptop會貴過砌一部機好多
通常打機+programm用
例如打sims, total war咁既game
唔該
唔該哂
因為唔識砌電腦
所以notebook用住先
btw 如果加大budget到5-6000用咩推薦
2 in 1 有無推介?
最好有tb3 同獨顯
我買咗ssd版

[black]i7-8750H[/black]

不過已經唔係平價notebook所以冇講
其實$999 係咪算平呢部野?
有啲興趣deal 不過同$699果部比 係咪其實差唔遠除左hard disk
請問有冇配1060的,會唔會貴好多?
有咩分別
1050Ti
120Hz 100%sRBG mon
i/o 數量
巴打想請問呢個價錢係香港係咪買到既無勁咁多
其實純粹想買部電腦番宿舍打機
1060 9000起跳
樓主好波
諗住買嚟打機所以想高一級,有冇推介
高階labtop有個風險係好易過熱然後lag下lag下, 想安全就買返1050/1050ti 又抵好多
咁買返第一部華碩算了,謝巴打
有時睇下連登其他post, 買部1060/1070玩唔夠幾個月就過熱lag下lag下
驚浪費左d錢又得唔到想要既野
幾年前買fujitsu 一部5k既notebook 都係咁, 睇youtube 都會過熱 要買風扇吹住
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞