又係時候推介下amazon平價notebook

1001 回覆
75 Like 8 Dislike
所以要睇你玩咩game
目標我諗係玩3-4年後大作最低畫質
我諗1050 2gb應該冇咩可能
3-4年後, 應該已經出左1150
d廠商好仆街架wo, 會用返最新既卡黎對標返隻game既畫質
1050 2gb可能真係未必得了
多謝巴打分析,
輕薄同效能之間,我都係揀後者,準備買上面個一部
同埋FX504既紅光可唔可以關?的確有啲顯眼
想揾部4k倒,mon越大越好,只係玩sim3,4 果d game, 同埋有hdmi頭既notebook
應該係有得關
4k全部都要1皮以上
睇中哩兩部,想二揀一,
巴打可唔可以比較點評一下

https://www.amazon.com/8th-Gen-i5-8300H-processor-GeForce-FireCuda/dp/B07BP9QG2J/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1525406373&sr=8-1&keywords=8300h&th=1

https://www.amazon.com/VivoBook-i7-8550U-GeForce-Windows-S510UN-EH76/dp/B0786TPWBP/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1526037062&sr=8-4&keywords=asus+8550u
CPU黎講第一部快少少但兩部都係4核
顯示卡殷講
第一部玩到大作
第二部只玩到電競GAME
多謝巴打分析,
輕薄同效能之間,我都係揀後者,準備買上面個一部
同埋FX504既紅光可唔可以關?的確有啲顯眼

睇左人地評價,原來光度有三種強弱可以選擇,亦可以關
LG Gram 13" 係咪都係amazon買最好?
LG香港又唔知幾時先肯出行貨
你對lg有信仰? 呢個牌子係香港好多款機都未必會出
屋企好多電器都係LG so far又冇壞冇奇難雜症,所以都唔抗拒呢個牌子

不過睇網上評價就係話部機好膠,個mon軟到可以好似張紙咁波浪式擺動,係怕如果有日手殘整壞要保養就麻煩。
我諗佢係話4k budget
睇完sims 4 recommend 要gtx 650, 對標就係mx150
mx150機最平都4k以上
本身考慮買頭post果部,最尾揀左$799哩款
都係有SSD好D
另外shipping比想像中慢啊,standard shipping預計要6月11-14號先到
好抵
唯一係gtx 1050可能只係夠打未來2年嘅game
個mon係4k, 如果打電競game都有得行返4k
但打大作恐怕都要set返1080
啱啱喺黃金見到呢部, 點睇?
六千蚊內有 八代 i7
衰在Display card : amd 530
文機書 打到普通電競game
如果是行貨價錢都合理
想買部 平平地既notebook,要黎cut下歌/片 ,或者上下網咁 有無好介紹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞