又係時候推介下amazon平價notebook

1001 回覆
75 Like 8 Dislike
GS63都出咗8代u
行貨16000左右,gtx1060
咁唔知了, 我只係係台灣官網睇個spec
有門路就買Clevo自己砌啦 我都係
上面見到樓主水人買lenovo
Lenovo只有Thinkpad X系列同T系列買得過
其他係垃圾

利申: 擁有過T400到目前都覺得係最好用嘅一部
想買部用來打pubg的話有咩推薦
我正路都係提供asus
如果有人問我, 2部邊部好, 我只會答返佢果2邊部好d
Asus
四五年前擁有過 造工真係麻麻
唔知近幾年有無好啲
HP係我永遠Blacklist嘅牌子
散熱同用料都垃圾到震
想買一部玩而家主流嗰幾隻game唔lag有冇推薦
筆直預大概8k~9k
暫時為止我覺得買得過嘅Notebook:

Lenovo Thinkpad T同X系列
Dell Latitude 系列 XPS系列
Panasonic CF-SX/NX系列
Clevo 所有用Desktop u嘅系列
MSI 16xx (明嘅人自然會明)
利申返先 自己依加用緊
Clevo P775DM i5-6400+980m
Panasonic CF-SX2
MS-16L2 自己google
想買一部方便帶出街、拎出拎入既小型notebook
主要用途係文書(睇pdf、電子書,用word)同上網
之前知名巴打有輕輕介紹過哩部比另一位巴打
https://www.amazon.com/dp/B074SXVTMT/?coliid=I2RN8C1TL1BVLT&colid=17THB1EGDYWGZ&psc=0&ref_=lv_ov_lig_dp_it
想請教一下同類型有無其他選擇?類似既機響香港買唔買到?謝謝!!
Asus好像撚多伏
Asus都好多伏野
1050ti 同1050差幾遠
13%到
唔講預算點推呀?
樓主大大 e部Acer抵唔抵?
https://www.amazon.com/gp/product/B0746P25QX/ref=ox_sc_act_title_4?smid=ATVPDKIKX0DER&psc=1

想買部14" 打到下機同有SSD, 唔介意冇國際保
定係俾多100美金出下面e部Asus???
https://www.amazon.com/dp/B07B7VFTN9/?coliid=I2V6XHPRKPSC0V&colid=2PR9VXMPKL8UH&psc=0&ref_=lv_ov_lig_dp_it

巴打,LG gram點睇
主要文書,0打機,帶出去做野多
文書黎講應該夠 你唔介意佢粒cpu係2年前應該ok
如果係LG Gram諗住係amazon買

仲有冇其他ultrabook 好推介?
謝巴打,可惜太重了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞