又係時候推介下amazon平價notebook

1001 回覆
75 Like 8 Dislike
比個實數先易幫你搵
呢部就8代i7 basic u+有基本graphic card
正常8250都夠, 驚load野慢有ssd就得
上面有巴打話u 字尾渣d
咁hq 尾係咪勁d?
咁 8代u 尾好d 定 7代hq 尾好d?
799 直送香港好似都唔錯喎
可以同acer 部swift3 爭下
Acer 5680 香港腦場買 但厚框 外型老土
7代u係雙核, hq 4核
8代u係4核, hq變成h, i5 h 4核, i7 h 6核
功能黎講8代u同7代hq差唔多
thx
有無文書機可以玩到lol
唔洗高fps 唔會lag就ok
愈平愈好
ASUS FX503VM 15.6” FHD Powerful Gaming Laptop, Intel Core i7-7700HQ Quad-Core 2.8GHz (Turbo up to 3.8GHz), 3GB GTX 1060, 128GB SSD + 1TB HDD, 16GB DDR4, Windows 10 https://www.amazon.com/dp/B076KVCSRN/ref=cm_sw_r_cp_apa_i_f1s9AbT8KAY38

呢部prime特價us999
好似好抵屌
價錢比正常低左少少, 算抵
我前日去問原來lenovo得gtx1060 3gb, 所以我入手左acer果部了,$8120
8250u + mx150, 可以去買香港acer/lenovo行貨, 5000-6000到
2萬2
但1080 notebook係極易過熱, 之後打機就會lag下lag下 建議唔好浪費金錢
樓主有冇ultrabook推介
5k左右
8代i3/5
咩brand都得
我見腦場4千幾有i5 8代
但我嫌太重
ultrabook貴少少的, 8代i5 8250u amazon最平4000都應該有
Dell 9370 點睇 budget 13000到
呢部野貴既原因係有tb3, 你有特殊用途要用tb3?
唔係的話半價都買到相信specs
咁13000價位有咩ultrabook可以揀 ? 主要用黎 執相 剪片 得閒打下機睇下片咁
ultrabook好難打機...因為無gtx卡...除非係razer blade不過要16000...
考慮下15吋機, 頭POST果部5000$已經有你要求
想問下以下呢兩部邊部好d
主要用來畫圖autocad 同3dmax
其實想搵番差唔多spec但係再輕身小小既
同specs 有冇介紹?
想要勁u ram ,ultrabook
asus果部多一倍ram, 同埋1050ti快1050 15%到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞