又係時候推介下amazon平價notebook

1001 回覆
75 Like 8 Dislike
岩岩做左d功課發現呢個spac最都15吋,唔知有冇有冇輕小小可介紹
如果純要黎上網 文書 睇片 完全唔會打機
咩budget 好
BUDGET 6000左右
如果想1KG左右重 13" 14"MON 拎出街 電又耐用 做下文書 睇下片 係咪都係
ACER Swift 5 / ZENBOOK 13?

唔該各位
正常都15.6, 13.3又有1050應該無
未試過AMAZON買電子野 如果壞左 ASUS 有冇全球保養?
感激巴打
有一年.
師兄點睇
Dell XPS 15 9560 FHD 1080P Intel Core i7-7700HQ 16GB RAM 512GB SSD Nvidia GTX 1050 4GB GDDR5 Windows 10 Professional

上一部機用左3年就打柴
要用得耐嘅話呢部好定mbp15算數
材料黎講部野最平6000-8000都做到
如果你買mbp 15, 要買rx560貴果部先有1050級數, 2皮野 (最好有蘋果信仰先好買)
dell就唔知做緊幾錢
尋日睇就做13999
mbp 兩皮嗰部不了 萬八嗰部再用學生價都仲有得諗
15邊部13999
有部144xx, 但果部無顯示卡最多比你打下電競game.
想請教呢部機夠唔夠性能駁HDMI線到40寸電視睇高清電影?會唔會lag?同埋夠玩中效食雞?
lm
而家部枱機成日時得時唔得,唔想整又唔想又砌過部新機,因為已經唔多打機
請問下用黎做文書野,做下EXCEL,WORD,剪下片咁,帶出街又唔太重同開得耐又唔會真係好熱,同玩到下CSGO有邊部好?
BUDGET最多5000蚊到
仲有DOTA2
可以考慮下呢個POST第一部5000幾, 5000$樓下難少少
不過如果你本身有DESKTOP, 其實砌過部3500$已經做到你要求
我部機應該底板壞左,但又唔識搞,又唔想俾出面人搞,就諗住買過部,唔該巴打
I7版有得加隻m.2
I5版有冇得加
CPU黎講第一部快少少但兩部都係4核
顯示卡殷講
第一部玩到大作
第二部只玩到電競GAME
真係唔知有無得加, 但其實SSHD係過一般HDD的
本身想叫女朋友買樓主貼嗰部
但1050 2gb會唔會玩2年就收皮
1050ti 4gb又起碼7千幾
國際保又好似得asus有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞