又係時候推介下amazon平價notebook

1001 回覆
75 Like 8 Dislike
us amazon果d應該就咁得個英文字.
要asus zenbook 1050 有無推介
我見zenbook 可以轉用內置gpu, 電可以用到7,8個鍾

呢部得唔得
佢係有個software停用定點
其實可以係裝置管理員停左張卡都得
好似叫 opium 定咩 可以自由轉換內置gpu 同外置
google左opium唔係好搵到
真係無software其實裝置管理員都有得攪 不過要restart一次先會生效
Opium

optimus?
係呀 巴打 sorry 我電腦白痴
optimus 呀叫做 zenbook 好似有
唔關事,opium解鴉片
呢舊野好煩架wo, 因為係用硬件switch, 所以要跟型號
唔係zenbook未必有, 但software方法就係裝置管理員disable
電腦野既名 真係估唔到架嘛..

而家買機都比人問係咪買apple 啦
呢舊野自動架
除非部野個bios冇寫到
我知係自動, 但呢舊野係跟硬件, 所以無得就咁down個software就有得用, 要睇notebook型號
唔係話夠野使用好煩
有無邊部8750H+1060+16GB ram+1TB SSHD推薦?
預11-13k做唔做到
有無13寸 畫圖推介
Ship 咁撚慢 成兩個星期
早知比多兩杠舊水揀 prime
6000-7000 拎黎做desktop replacement
散熱同spec優先 有無推介
考慮下個POST既第一部, 5千幾only
6000-7000都係咁上下specs
xps13 定 zenbook 好
拎出街文書同係床煲下劇睇戲
少打機
10k樓下
thx
XPS13 好似過10K
zenbook平d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞