又係時候推介下amazon平價notebook

1001 回覆
75 Like 8 Dislike
係咪出去配條線就得?

定都係轉插穩陣
買下面個轉插都得, 十蚊到
巴,我想搵部4千內,文書同輕,睇片其次,唔會打機,拎嚟返工用

出去買呢隻先
梅花頭係咪dell黎
諗緊有tb3
最簡單 有type c 線 都差到
唔知ipad 果隻火牛得唔得
我想要部係8代u 輕少少嘅 同埋city skyline 呢類game

上面部ASUS vivo 好fit不過太大部太重
Thanks bro
tb3機全部都好貴下
我想要部係8代u 輕少少嘅 玩到sims同埋city skyline 呢類game

上面部ASUS vivo 好fit不過太大部太重
Thanks bro

其實呢部夠唔夠做? 香港賣緊6600

city skyline個recommended specs要650, mx150應該唔夠做, 除非你肯set低效
打錯, 660先岩.
i5
ddr4 8gb
256ssd
<1.75kg
暫時睇中Inspiron 7000
如果要用ps/ai/cad/revit/rhino呢類軟件以上spec夠唔夠做?
同埋有獨顯果d機重量一定會過1.5kg?
仲有gaming laptop除左重量之外, 價錢同效能都會唔會好過非gaming laptop?
想搵 I5 8250U,8GB Ram ,MX 150 ,128/256 SSD +1TB HDD,14-15' Mon,<2.2KG 既notebook

budget:約6000-$7000

其實你上Ebay 或者amazon 你可以搵番3腳插版本既頭 , 唔太貴
外國 d laptop 依家插張1050顯示卡,係唔係都叫gaming laptop 或者 entertainment 用
輕便既laptop cpu效能上面唔一定會輸,只係打唔到機 ,無顯示卡執相差D

有獨顯一定過1.5kg
不計成本最輕最緊係咪仲係富士通?amazon仲係賣緊 7代u版本
不計成本最輕最勁係咪仲係富士通?amazon仲係賣緊 7代u版本
咁要買XPS 15先得 好貴啊
講真notebook最平都係15吋系列
如果你係帶出街但係有背"狼"果D其實無咩問題
咁我都係跟機買799 再買多部ipad返學用算
ipad我唔買既原因係粒chip係a10, 明明iphone 8用緊a11
即係唔比最好既野user
7000內 想要 輕身同大MON, 平時用黎睇戲睇劇 有無推介

BTW amazon係呢段時間先做平價, 定係一直都係咁上下價錢架?
大家覺得dell 果部好d 定 asus 果部好d?

Dell(us$699):
Dell Inspiron 15 5000 Laptop Computer: Core i7-8550U, 128GB SSD + 1TB HDD, 8GB RAM, 15.6-inch Full HD Display, Backlit Keyboard, Windows 10

Asus(us$569):
ASUS VivoBook F510UA Thin and Lightweight FHD WideView Laptop, 8th Gen Intel Core i5-8250U, 8GB DDR4 RAM, 128GB SSD+1TB HDD, USB Type-C, ASUS NanoEdge Display, Fingerprint Reader, Windows 10
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞