又係時候推介下amazon平價notebook

1001 回覆
75 Like 8 Dislike
2合1好多都廢u黎
你去黃金果d搵件實物玩下就知
樓主,想請教下

如果主力用開excel / word (10幾個excel word 咁開有時), 無時無刻check email

部laptop 應該要有咩配置 ?
之前買laptop果陣都有追post
又喺想要平 又輕 又靚 又打到機嘅 都糾結咗好耐
咁多位如果都有類似嘅疑慮 可以睇下以下心得
樓主都可以睇下有冇用

我首先喺諗msi嘅電腦 https://www.amazon.com/gp/aw/d/B078WMTRTX/ref=mp_s_a_1_12?ie=UTF8&qid=1527423036&sr=8-12&pi=AC_SX236_SY340_QL65&keywords=msi+gs63vr
呢個同razerblade一樣specs 但係冇stock limit 同埋直送HK 係一個比較好嘅選擇
不過我最後冇揀嘅原因 係因為佢個外形唔係太啱帶返學校用 畢竟我諗冇人想見到咁大個MSI 紅色LOGO出現係學校圖書館

之後到我最後嘅選擇
https://www.amazon.com/gp/aw/d/B07532Y2LL/ref=mp_s_a_1_1?ie=UTF8&qid=1527423454&sr=8-1-spons&pi=AC_SX236_SY340_QL65&keywords=asus+zenbook++pro+ux550&psc=1
雖然喺用低一階嘅 1050ti 不過都可以用中高效食到雞 外形仲要靚仔好多 雖然睇過asus好似好多伏咁 不過用落2個月 so far so good
1.8kg 加埋個外形 同埋電量比起其他gaming laptop都好少少 令到我放棄咗1060 暫時嚟講都幾滿意

見到其他巴打有咁多 1050ti 又想要輕薄嘅選擇
冇錯 係唔考慮外形, mon質素同埋電量個情況下 係有好多平啲嘅choice 不過如果有以上考慮嘅巴打 可以考慮下
我到最後係黃金11000買咗 仲平過係amazon買
利申 唔係打手 我覺得呢部機散熱的確比唔上我啲fd嘅MSI

我之前都考慮過2017 版嘅razer blade 係us官網度打promotion code係可以減到1400usd 就有
不過又要夠代購又冇貨 所以就冇諗到
要mon大
預$8000左右
重量唔理

打機開低效流暢
愈高hz愈好

定要再貴d先得
貴d都可以考慮下
兩皮左右,有邊部散熱好?
其實下一代新顯示卡就出, 會唔會等下好少少, 畢竟成2皮野
下一代10-11月先出
push
預算唔夠
買8750h既cpu機好d
7k樓下
睇片文書機 要AUTOCAD 唔打機
要有1TB以上 HDD
最好大MON
女仔用 個樣好最好SILM啲
巴打有冇推介
有陣時會miss左d reply, 主要都係連登無彈果粒黃色野出黎先會miss
見我無回一兩日就可以推多一下
Msi香港冇保養
你預算最盡幾多
11k
係咪應該要預多少少
巴打買左UX550 ?
食雞掂唔掂? 之前睇Dave Lee review話呢部機打機會過熱
叫人唔好買黎打機喎

你可以睇晒成條片,第6:45講唔好用黎打機
https://www.youtube.com/watch?v=gTDResMIK_w
push
請教一下巴打們
上星期二order左部gaming laptop, 今日睇track shipment仲差1格到shipped, 但收到email話payment declined, check番limit同資料應該冇問題
請問一下你地用一般香港銀行申請既visa/mastercard正常都買到? 唔該哂
如果間鋪限定用美國卡你會買唔到
正常就唔限既
想新
8250u+16gb ram
最好有ssd
UX550係抄xps15
但最搞笑係抄埋散熱差個缺點
降頻線仲低過xps15
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞