又係時候推介下amazon平價notebook

1001 回覆
75 Like 8 Dislike
小弟想請教,平時睇片睇電影多,上吓網,所以想要大芒mon,最好17吋,有咩推介
有冇啲細mon,12寸以下到,輕,主要文書機,得閒上下網睇下youtube嘅啫,帶返工用的。最好i3以上。
i3/i5一定要13.3, 12吋果d叫m3/m5 (mobile)
其實7代u同8代u有無話差好遠
都要睇model, 7700hq係7代i7頂級u 4核, 同8代既i5同級都係4核
8代既頂級i7係6核但貴好多.
想問下 平時打下lol pubg(想開到靚同順)同用到Matlab autocad個d ,唔使大mon,有冇好推介 ~8000$$
呢個價最多都係開中效 60 fps 真係budget有限砌desktop仲好
如果中效會有咩選擇,因為都想換部機長用,之前個部一用用咗5-6年差唔多時候收皮
女仔番學用
想要輕簿靚 14吋內 ,i5cpu ,256G ssd ,8ram
各位有冇咩提議
呢部都係中效喳原來
最近玩隻online game叫黑色沙漠
屋企部電腦開中間都lag到接受唔到
如果$999 都中效咁點算
你屋企部電腦咩料到, 可能upgrade下已經玩到唔駛買laptop
acer應該無保
呢部唔錯,但個panel是TN,有冇差唔多同級但要靚panel機介紹?
先謝謝你,17吋d spec 又幾勁
原post果部玩唔玩到pubg
利申 乜鳩都唔識
唔該曬巴打!
不過呢有冇差唔多spac但細部小小,因為要成日拎出街用
關閉時最小化 咪得囉
至少唔使食gpu
巴打定唔知絲打你點揀 想呢兩日deal
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞