又係時候推介下amazon平價notebook

1001 回覆
75 Like 8 Dislike
對Asus冇好感
斷曬貨
如果對牌子有信仰可以講埋牌子等我幫你搵
呢2部gpu係mx150打電競game無任何問題, 要打大作最低都1050
部Fujitsu嘅notebook用左12年仲未有事
岩岩用左5年既notebook壞左
諗住買部新既(唔會買desktop無位擺)
平時都係睇下youtube/睇戲
打機就LOL/ 有時會steam down下game玩
唔洗剪片,打機唔lag就得,畫質中開都接受到

其實而家相比以前打少好多機
但唔想心郁個下想打機會lag
正常用到3/4/5年就好開心了

本身用緊lenovo y510p
5000筆直左右有好介紹?
呢部機好新,華碩都只係得美國site有資料
其實部機真係算唔錯,u系i5,唔係好熱
我試過降頻到行0.4g,都唔算太慢,4c8t真係有料到

行電池上網睇YouTube 可以用到7~8個鍾,youtube 4k都ok
插電又可以打到下game,要求唔太高真係算ok la
依家好多8系i5配mx150都唔輕得幾多,呢部話晒行1050,1.9kg真係冇乜好投訢
我連埋運費先$6950港紙左右,前後3日收到

啱晒我輕度打機要求,其實我只想玩返幾年前啲舊game
doom, quake, half life...呢部卓卓有餘
(其實新嗰啲唔識玩,我只想喺個3d 世界入面行嚟行去,放鬆下個人)

只係我個人用後感,睇下幫唔幫到大家喇
散熱得唔得? 打機果陣
同埋可唔可以影d 相睇睇 上網完全搵唔到
你好過我用7700hq + 1050 玩need for speed underground / mostwanted
去amazon買notebook有咩要注意?
買左返黎要唔要再改野
最多都係改storage/ram
最好揀岩哂先買, 返到黎唔駛自己改
可以,俾啲時間我
同埋想知個speaker 係咪係底??

上網話speaker 係底床用/放大比用出唔到聲

諗住買呢部 聽埋巴打講就買
5000有D緊WO
加多幾百買呢個post既第一部
忙左成日,終於返到屋企啦
試咗用電池玩pubg一陣,同埋用Netflix windows app睇咗一陣戲,駁住藍牙mouse及藍牙耳筒,電量如下:
pubg 45 min, 100%>48%, display quality set medium,大部份時間有30 FPS ,有陣時跌落去十幾,以我來講畫面算流暢,係屋企客廳玩有開冷氣,機面同機底都唔算太熱,大概係好輕微嘅溫度啦,風扇聲都唔係幾聽到
如果插火牛玩計,大部份時間有50至55FPS,風扇聲同溫度都比之前大,但唔算好熱同好嘈
Netflix app 20 min, 48%>44%,畫質比起以前部Sony s13 TN mon好咗幾百條街
重量:1.901kg
Speaker 喺底部,唔用藍牙耳機直接用speaker聽,聲量唔算好大,普普通通咁啦,我唔想嘈到屋企人,多數時間用藍牙耳筒聽

有少少騎劫左個post ,希望知名巴打唔好介意

畫AutoCAD 13寸, 唔打機
desktop replacement 有咩好介紹?
插住電pubg中效有50-55, 只係一張1050 2gb
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞