唔知你地會唔會,每一次同女友行完ikea,都會有一種無力感同失落感!

1001 回覆
4389 Like 55 Dislike
女人可以好大洗
首飾、電話、旅行
他知道哭是沒有用的
佢做野做左五六年。我做野做左三年....
我儲的錢差唔多係佢的30倍.......
加埋呀

咁做多兩三年都有望40K掛希望
Ikea 北歐風跟本唔岩香港人
認真答你,屯門紅橋個邊單支未過40年樓,仲有400樓下
因為都已經拍左7年拖
住大西北
千其咪返港島,特別港島東
其實點解租嘅家就唔係家 一樣可以係宜家買傢俬?樓主鑚牛角尖啫
因為個家隨時會無囉
佢唔續租又要搬 搬又要再搵過

無租金管制,3年後同你講加50%,你唔租大把人爭住租
未必
仲未計遇到不良租客
唔好害人,放過條女啦
買村屋囉,四佰幾萬就有700呎,好過日日發夢買樓,仲有錢買多㗎車。
千其唔好租樓
放人走咪撚害人啦傻鳩
男人Dickson Suen
你同你女人溝通有問題
攞張紙攞支筆 叫你女人計條數出嚟
佢唔計你計
計完俾佢睇清楚到底邊個位佢有問題

人唔迫唔會面對現實
齋感性討論無結果
只係浪費時間
同女朋友拍拖8年
出來做野已經4年,一畢業就儲錢,咁多年來都係去過一次日本旅行
上年用咗十萬結婚
無父幹無偏財,到而家都係上到唔樓
唯有租屋住

佢係一個好女仔,唔貪錢,唔港女,肯一齊儲,又捱得
有時都會係度諗,自己真係無鬼用,老婆嫁給自己,自己都俾唔到一個家

其實業主見到呢d on 9 最撚開心。好似用紅蘿白吊起嚟引鳩隻on 9 驢仔又食唔撚到咁 同屋企人住或者租唔撚係一個家? 繼續追啦驢仔
業主渣撚住你春袋,中意加租又得,隨時收番唔租比你就得,咪仲驢仔。買樓就係唔想比人渣住春袋呀嘛柒頭
係囉 條友自打咀巴
租屋咪就係吊驢仔囉 買樓先唔係喎 買樓自己就係業主喎

全香港得一個單位租? 隨住家庭愈來愈多人咪又係要換樓搬屋,又唔覺得煩嘅?
壓力測試兩個人一齊供都過唔到
600萬樓2成首期,壓力測試45,000就得喇
你話首期比唔到就話姐,兩個30歲人都搵唔到45000就唔好買樓啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞