唔知你地會唔會,每一次同女友行完ikea,都會有一種無力感同失落感!

1001 回覆
4389 Like 55 Dislike
睇咗咁耐,發覺連登真係超多假膠⋯如果個個都好似連/高登仔咁「勁」,呢個世界就無窮人啦,淨係識喺虛擬世界打飛機係無L用㗎

真又好假都好,趁1001之前,想同樓主講句,機會只係留俾有準備嘅人,唔好聽咁多9up,先諗吓自己同女朋友(如果真係佢肯的話)可以負擔幾多,計得掂好好醜醜上咗車先,唔好諗一步到位要會所又要location又盛,老實講你有一年有幾次會所丫,仲有香港咁細,返工又用得幾多時間呢⋯⋯至於升值唔升值,得一層自住,升唔升得快都唔係最重要

俾心機啦
你喜歡點對你女人係你嘅個人選擇嚟
唔係咩規則嚟
任何一個有本事嘅男人唔想嘅都可以唔跟

我唔鐘意嘅係港女歪曲婚姻同其他相關嘅意義
但港男都委屈接受 受完又唔甘心 又要怨

不嬲都信條路自己揀 總之仆街唔好喊
最後總之過得幸福就可以
10M以上至少要俾一半是常識吧
點知你姐,還掂都係得把口,咁認真既
有乜所謂?
你選擇你甘心
我選擇我甘心
我同你條路都係自己揀
開心幸福咪得

平等係個地位度 唔係係做嘅事度呀
地位對等就自然幸福
女仔都就三十你先話放生佢
個女仔唔憎你都唔係人喎
拿拿聲沖去札鐵啦
咁樓主你儲到幾多 我同你一樣都係想照顧女朋友但係

未行ikea咁癲,一齊圍爐
50。。
400萬樓下按9成過唔過到壓測?
你喜歡點對你女人係你嘅個人選擇嚟
唔係咩規則嚟
任何一個有本事嘅男人唔想嘅都可以唔跟

我唔鐘意嘅係港女歪曲婚姻同其他相關嘅意義
但港男都委屈接受 受完又唔甘心 又要怨

不嬲都信條路自己揀 總之仆街唔好喊
最後總之過得幸福就可以
我甘心還我既事,
但規則還規則,
你只不過潛而默化左,
先認為男係向女求婚係合理既事。
你句野調轉講,
女點解唔可以向男求婚以表示誠意,
如果係男女平等既話
根本呢個概念已經植根左係你思想入面
有乜所謂?
你選擇你甘心
我選擇我甘心
我同你條路都係自己揀
開心幸福咪得

平等係個地位度 唔係係做嘅事度呀
地位對等就自然幸福
我回應你男向女求婚係社會潛規則黎,
唔係問你有無所謂

潛規則都唔代表係啱
如果有女仔向男朋友求婚我會好欣賞佢
1001 之前留言先。

樓主 你個情況跟本就夠錢買樓,又過到壓測。

你唔係買唔到,你係唔想買者。。。
實得
4m 9按
首期 雜費 大概5x萬
壓測月入要求3.7萬 (2個人,每人2萬 夠有突)

樓主如果去地產鋪行下,問多d人意見,咪得
呢啲野你情我願 冇話啱定唔啱
好似巴打你咁錫另一半既人少之又少
根本冇需要理人點睇
關佢地撚事咩
樣樣野講乜平等唔平等
食屎啦
如果你屋企人層樓供完,最絕既方法係拎去加按套現。拎舊錢出黎 Full Paid 新樓。

最後,你層新樓Full Paid 左,只需要供舊樓就得。
我好彩既係有個唔介意同我2老住而2老又好錫佢既女友
但係每次諗到我連一個好d既居住環境都俾唔到個時..
唯有繼續努力
一齊努力啦巴打
2房細單位居屋
結左婚之後可能租番幾年過下2人世界先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞