唔知你地會唔會,每一次同女友行完ikea,都會有一種無力感同失落感!

1001 回覆
4389 Like 55 Dislike
睇完一次又一次
覺得係咪自己太離地
點解會有男人覺得自己俾唔到好生活俾女朋友而覺得對女朋友歉疚
中二病發作定點
一男一女結婚組織家庭
點解將所有生活重擔同壓力放落男人身上
樓主既論調令我好驚訝
唔怪得女人係香港大哂
點都會有樓主呢類男人埋單
真係無言
屈蛇做咩唔用返屈機男acc
冇分
小事我媽管,大事我爸管
我老豆老母人工接近一樣
佢地財政獨立
首期應該都夾埋要80 萬?
我有呢個月入冇呢個儲蓄
佢正身係“我唔係屈機男”,個朵由高登個邊臭到來連登,上次同巴打鬥身家,吹自己有層12M樓,樓契乜柒都貼唔出,又話自己有架同tesla同級既車,點知係toyota錢七
其實有d 道理既。。
你30 幾先同個20 頭既女仔拍拖
咪煩小好多野

不過鬼有咁如意咩
大家加油
最近先有諗法帶埋老豆老母返台灣住
放香港層樓出去租萬5-2萬 係台灣租返間千幾呎既先5000HKD
剩返既比二老可以慢慢咬住黎退休

係香港同係台灣做野 養得掂自己就已經好好 唔好話養埋老豆定老母
反正都係咁 我寧靜去台灣休閒下 係碼放假真係有好多地方可以去到玩

歐洲不了 照顧到自己 二老好難生活到落去
一家人始終一齊開開心心比較好
呢啲POST已經唔係月經POST咁簡單....直頭好似每日都有

其實自己有能力買咪買囉, 無能力, 點想都無用
一係就諗方法改變自己命運
一係就無視買樓呢個社會規範

租屋係消費, 買樓係儲錢, 咁租就係一定唔抵架啦
正如父幹係爽既, 自己幹係辛苦既
問題係無得揀, 有乜好討論?

租屋都可以開心既, 只要你諗掂老左點搞咪得囉
唔生仔, 唔可以害人, 接受到老左訓街/儲到老本夠租屋
唔買樓就無資格結婚? 唔係掛

利申: 租樓, 兩條友結左婚三年好撚開心, 夠食夠住, 有旅行有好嗜好, 儲到錢但追唔到樓價
有時我都好唔明,點解人生大事,結婚,置業呢堆責任一定要落哂係男人度

一搞唔掂俾唔到安穩個女人就一定係blame the 男人

好辛苦,好攰啦
如果係陶傑/向西寫 加少少甜大把人睇
有車有樓又點 都係要戴帽被分手
26歲都叫有50萬
屋企個層供完無負擔,兩老又唔洗靠我
早兩日見到女友户口3萬蚊都無
我無聲出
平平常常咁打份工, 靠賣勞力係唔可能追到資產升值的, 唯有自己諗辦法
趁後生就掙多兩個錢, 使少d, 再搵方法滾大舊錢
屈蛇終於訓醒,快啲貼你層12M樓契出來
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞