唔知你地會唔會,每一次同女友行完ikea,都會有一種無力感同失落感!

1001 回覆
4389 Like 55 Dislike
業主叫你慢慢等,佢地就叻叻啦,早十幾年出世,有平樓買,理得你班後生仔死啦,餓就一家食住屎先,唔係就突顯唔到以前同自女人一齊捱世界係幾偉大
沙田就貴開架啦
但馬鞍山依家都愈來愈貴
公屋都四百幾萬
我都會去行Ikea,我無力感比你勁
因為我連女朋友都冇

利申 聽日26,A0
唔係阿,400萬公屋係正常價喎
咪係
都戇撚鳩
唔怪得咁多廢閪港女
你都戇鳩
應該話佢願意同你一齊規劃都應該有一齊繼續落去嘅想法啦,我係咁諗
呢啲係假象乍
老老實實,行動最實際
個女仔一個月搵幾錢、儲幾錢
咁咪見真章囉
吹水有邊個唔識
係囉 努力D 就會搵到幾百萬架啦
如果好易就買到貝沙灣,貝沙灣就唔係貝沙灣喇
我女朋友都係咁,一d錢都儲唔到,成日洗錢又唔肯番長工
又想去呢到果到週圍旅行 但又想早d生小朋友結婚
我就係咁儲錢
之前whatsapp 傾計知到佢用左成萬蚊做美容
覺得見唔到將來 大家又無共識 好無助
忍唔住喊左
佢希望嘅未來,係有你陪佢一齊嘅未來吖,加油吖巴打💪🏻💪🏻
認真答:樓主入得財經台開post都唔係諗點樣可以賺多d錢,而係好唔好放條女走 樓主真係....我都唔識形容
租間劏房最岩行ikea
平靚正cheap
搬唐樓運費仲平過傢私鋪一大截
我同我男朋友一樣買唔起樓
男友份工ok 但我就濕9工一份儲唔到錢
我唔介意等佢同佢捱
雖然好想結婚後有自己樓住
但我認為買唔到就唔好強迫自己
兩個人一齊開心就得 好過做樓奴
始終而家香港樓價太離地

樓主你地一齊左咁多年
我相信你女朋友都會願意等你
唔好咁易放生佢
得你200尺升 800尺唔升
屌你又想sell 御半山呀?
根本你地一傾到相關嘅話題嘅時候就應該開佢拖
唔儲錢又要早結婚生仔 即係想不勞而獲靠你啦
你唔同佢攤開嚟講? 你搵幾多儲幾多首期要幾多
計條數嚟睇啦?

你廢 唔係廢在你搵唔夠養唔起個女人
今時今日男人養女人已經係蠢 浪費人力資源
你廢係廢在你馬唔住你女人 諗住俾佢食一世
你要咁諗嘅都無辦法
祝你食到正常飯啦

不過睇你都唔餓得去邊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞