唔知你地會唔會,每一次同女友行完ikea,都會有一種無力感同失落感!

1001 回覆
4389 Like 55 Dislike
最緊要有信心樓價只升不跌,幾細都買住先,一年升20%, 好快一開四,四開八,到時住邊都得
可以佢老豆係李剛呢
我諗個個個行ikea都會ff下ge
有時好羨慕d真係去ikea度野睇傢俬ge人
至少佢地有自己小天地
不過我都冇期望會同男朋友買到樓
最多都係租
銀行會因應其他因素去調整。
龍珠我就唔清楚, 西灣河太康樓太安樓 樓齡+30 都超過75。但照批30年按。

不過要過MC 可能有D 難度。
我唔想租樓,我唔想因為儲舊錢去左交租已放棄上車夢,而家每個月儲八千,真係交了租就無錢剩
都無計啦,而家出聲都係無結果,再者,佢都無錯既,有邊個唔想住好d
叫條女趁後生去做陪酒
好快搵到首期
租一世,真係work?
我身邊都有朋友租樓,每兩三年搬一次屋,年年加租,到60歲退休,仲會有人肯租間屋俾你?

我同我條女都好鍾意行IKEA
行完都係咁
你女朋友搵幾多?
如果你女朋友搵得太少,上車真係好難
咁係樓主你唔用樓黎儲錢,而係用儲錢黎儲錢

唯有對女朋友啦
記住同佢舐閪

做到9成按,但係好遠,你又住唔住?唔係你買唔起,係你太撚揀擇。

不能同意更多。根本成班bb咁肚餓就淨係識坐係度鳩減 奶熱得濟又唔啱凍得濟又唔啱,個個等飲林鄭奶媽d奶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞