唔知你地會唔會,每一次同女友行完ikea,都會有一種無力感同失落感!

1001 回覆
4389 Like 55 Dislike
多謝巴打善意温提

我會努力睇盤
正解 連登香討化
啲AA出嚟開埋啲膠POST都咁多正皮
好似電影情節咁 好灰
加油
正評尼句 "明知大抽獎居屋難過100毛重上10蚊"
睇咗咁耐原來中心思想係山山入場費只需50萬 我地很咪真心咗 自膠
以為你係ikea射完之後無力出返黎
呢啲咪人話
得啦得啦
事實咪又係大把人爭住搶新樓
得班窮撚係度屌樓貴
兩條友一齊供實得
我明 我肯出錢出力 但條仔根本就好似無心 一句邊有錢就打發左
利申
我打算唔結婚 已死心
屌你老母我連戒指都可以唔要呀
咪又係hea我
無家景嘅男仔唔應該太早拍拖,
應該專心儲錢(唔拍拖慳好多)同盡力提升事業,加大收入。

廿歲頭開始拍,
女果邊同男嘅通常都差唔多年紀,
過幾年女接近30就開始催結婚。

好彩嘅有錢結婚買樓,但女嘅就黎做高齡產婦(連登仔都知女人近30殘殘地);
唔好彩嘅無錢買樓就好似樓主咁,日日愁眉苦臉/ 遲早散。

ps
同屋企人住一排先得唔得?
租樓更加儲唔到錢呀,加油。

利申
30,無家景, A0,有樓同屋企人住

幫啲俾mk玩到殘哂既N手西埋單 我真係恭喜你呀
新界最貴既地段俾你講到地底泥咁
細樓都叫屎 痴撚線
你班業主完全冇同理心,一日到黑話有200幾尺細價樓住,已經係對無樓人士既恩典
我只能說,你地買到樓只係因為你地早出身,同你既能力係完全冇關係
我買到樓係咪同我能力有關就唔敢講
我淨係知我地一分一毫都係我同我女人慳返嚟嘅

不過你連200幾尺都買唔到就真係同你能力好有關係啦
業主:睇下地下好多爛菜阿,又有狗屎,都唔知做乜d 人無嘢食都唔食呢d
唉,租住先啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞