唔知你地會唔會,每一次同女友行完ikea,都會有一種無力感同失落感!

1001 回覆
4389 Like 55 Dislike
4球樓冇問題,4球樓有100呎,200呎,300呎,400呎,相信白居二先有得買10000蚊一呎

我講垃圾樓係請緊20000蚊呎以上果d
個問題係咁發展法
後生仔見唔到希望
業主就只係早d 出世,容易上車,時時冷嘲熱諷
社會分化就係咁來
時勢造英雄,有時d野無得講,無得怨,宜家仲有400萬樓下既樓,把握最後機會好過啦
做到個社會咁仆街
我唔希望租屋比人既時候
個租客悲觀得際
係間屋自殺
宜家你悲觀到要FF埋d咁既野

So far又未聽過有咁既案例

唉,性格決定命運
再發展落去,我相信會有人專登租樓自殺
知唔知宜家兇宅都可以市價賣

Btw與其諗呢d又自殺又成,不如踏實諗下點搵多d錢買樓同自己愛既人一齊開心住好過啦
來緊班00後咪我地班租客
一年有幾多個自殺死左
我只係希望業主們咪咁口臭
對人不同理心,好嗎?
咁不如你發表下 指責人你咁叻
你想點樣同理心 我唔住讓間屋俾樓主?
同歸於盡阿
你講就輕鬆
到時真係有租客自殺
真係頭痕
寫擔保人麻
宜家你悲觀到要FF埋d咁既野

So far又未聽過有咁既案例
再發展落去,我相信會有人專登租樓自殺
知唔知宜家兇宅都可以市價賣

Btw與其諗呢d又自殺又成,不如踏實諗下點搵多d錢買樓同自己愛既人一齊開心住好過啦
同歸於盡阿
你講就輕鬆
到時真係有租客自殺
真係頭痕

對有樓收租嘅業主嚟講損失嘅只係自己投資嘅一部份,自殺嘅人就命同人生都冇撚咗。邊個損失大自己諗
講左啦
可能你冇份
最簡單係,唔好成日質疑人地點解前十年未買樓
係網上叫人租租傻淡
已經好好多啦
自住樓根本無勝負之分
自殺既人會同你計數咩
呢個 post 入面好似好少呢 d 回覆
你睇到乜野
屌 先廿六歲
儲幾年錢 咪幫樓主女朋友同類既果group 人埋單咪得囉
個業主同你有仇咩

你買唔到樓就要係人地單位自殺

咩logic黎
自殺式襲擊既人又同邊個有仇
其實移民解唔解決到問題 近近地去台灣 都係好似住荃灣咁姐
你班業主完全冇同理心,一日到黑話有200幾尺細價樓住,已經係對無樓人士既恩典
我只能說,你地買到樓只係因為你地早出身,同你既能力係完全冇關係
我買到樓係咪同我能力有關就唔敢講
我淨係知我地一分一毫都係我同我女人慳返嚟嘅

不過你連200幾尺都買唔到就真係同你能力好有關係啦
業主:睇下地下好多爛菜阿,又有狗屎,都唔知做乜d 人無嘢食都唔食呢d

係呀,繼續坐喺度鳩叫吖,波叔出年就會宣布三十歲以下每人派50萬首期,甚至一人一間貝沙灣㗎喇
凡事太盡,緣份必定早盡
希望你弟時買多層樓租比人既時侯
少d 機會遇到對社會對業主充滿憤怒既租霸

其實早幾年上車做業主,一樣比淡友串到仆街。
只不過依家勝負明顯,無淡友敢再出聲。
自住樓根本無勝負之分

弱智
唔通平果時唔買,今日貴先買
樓之所以咁貴 就係因為個投資價值。即使只係自住, 買個個都會考慮埋升值, 租值。
所以腥港人點解下下講錢就會講到買樓。
平果時已經過去左喇 點買啊 時光機啊

今日貴 咁聽日再貴啲 咁平日仲係唔係貴啊

係呀,繼續坐喺度鳩叫吖,波叔出年就會宣布三十歲以下每人派50萬首期,甚至一人一間貝沙灣㗎喇
凡事太盡,緣份必定早盡

自住樓根本無勝負之分

弱智

今日貴 咁聽日再貴啲 咁今日仲係唔係貴啊

凡事太盡,緣份必定早盡

自住樓根本無勝負之分

弱智

今日貴 咁聽日再貴啲 咁今日仲係唔係貴啊

年年d淡友都話摸頂架啦。
可以肯定今日唔買,未來更貴。
我咪就係講緊 你係自住既
負擔得起就上車
唔好理摸唔摸頂
升左 你心理好過啲 但係你得一層自住 又賣唔到又租唔到
跌左 最緊要有份工 仲供得起 遲啲實上得番 歷史一直都係咁loop
所以我話自住無分勝負。你屌鳩我做咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞