唔知你地會唔會,每一次同女友行完ikea,都會有一種無力感同失落感!

1001 回覆
4389 Like 55 Dislike
幾多先過到
咁的確係.....如果本身家底咩都無就真係唔好諗買樓
唔係自己問題, 係ON9政府問題
咁無辦法啦
市場價格都決定低收入人士係買唔到
日怨夜怨都改變唔到
係地產商成日鼓吹買樓係必須品
根本就可以排公屋、租樓
以前咪一樣大把人租樓
唔止係心理關口,你要2個人突登轉份唔過上限ge 工,仲要等唔知幾多年先上到wor
仆街正苦助攻嘛,又引晒清兵入關,公屋真係唔到香港人諗架喇,連公墓狗都話排唔撚到
行ikea係對將來既一種憧憬,但太多憧憬就變虛妄
去台灣係買左層樓,係香港係繼續供
買番黎都8.5k 一呎
究竟要貴成點
仲要個個位....
岩呀,所以就要反思
買樓真係唔係人人買到
人人買到既樓係唔存在的
與其儲n年首期都等唔到買到樓
現實講句,分分鐘等到父母仙遊先有真正既家
大把人係咁
儲大半世錢都買唔到,根本冇能力買
父母死咗,咪有樓可以分
到時候先凑足首期
如果佢愛你,
不論順境逆境都會同你一齊。
如果佢係貪慕虛榮嘅人,
點會依家仲同你一齊捱?!
樓主唔好自卑同埋自己打擊自己,
相信自己,努力向前
我諗佢同你一齊已經係一種幸福,
係因為同你呢個人,唔係層樓!加油
咁你有冇洗佢錢呀
退休後唔會有公屋俾你排到(當你宜家40歲)

20年後D公屋會俾晒大陸人,你唔係同類, 到時D社工都唔係純香港人.
自己人會幫番自己人,點解覺得20年後你仲排到公屋?
唔好俾環境打沉自己
呢個年代等老豆老母死哂隨時自己都已經5-60歲
人地都無諗過同你有將來
入左紙結婚先 用2人家庭身份抽居屋 點會難中過100毛
之後50歲先買樓生仔
A0 都曬打飛機 當你30歲仲係青頭仔,人地已經屌過唔知幾條女 你仲戇鳩鳩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞