唔知你地會唔會,每一次同女友行完ikea,都會有一種無力感同失落感!

1001 回覆
4389 Like 55 Dislike
買啲200尺住先,一年升20%, 好快可以住八百尺
這多麼痛的領悟
理得你搵幾多
冇咁大能力就唔好FF太多
真係可以無限咁升?
唉.....
想住返新界東, 大圍, 沙田, 馬鞍山都可以..
你應該飛左條女
自己搵唔到錢/有病搞到無錢/要錢搞婚禮 夠晒仆街

女人唔去搵錢真係好仆街
只升不跌
無家景嘅男仔唔應該太早拍拖,
應該專心儲錢(唔拍拖慳好多)同盡力提升事業,加大收入。

廿歲頭開始拍,
女果邊同男嘅通常都差唔多年紀,
過幾年女接近30就開始催結婚。

好彩嘅有錢結婚買樓,但女嘅就黎做高齡產婦(連登仔都知女人近30殘殘地);
唔好彩嘅無錢買樓就好似樓主咁,日日愁眉苦臉/ 遲早散。

ps
同屋企人住一排先得唔得?
租樓更加儲唔到錢呀,加油。

利申
30,無家景, A0,有樓同屋企人住
放手吧
窮撚
晨早流流, 做咩寫d 咁嘅野姐
搞到我係地鐵度馬尿
D 人以為我傻撚左
根本大部份啲傢俬放唔落

利申:四個人住80呎劏房
我都住開九龍 但現實冇錢就要取捨
依家住大西北除左返工遠之外其實都幾好住
公屋仔 唔係中出生個b 就有樓咩?
無話儲唔到 打兩份工儲幾年囉 你有無心做姐
真係唔覺 你覺得邊個點on9?
你覺得人人都應該有物業?
定係覺得租樓on9?
定係覺得無錢唔好生on9?

我自己就覺得無能力又要夾硬嚟先叫on9
咁不如換過個女朋友仲好喇
擺酒真心哂錢 最近睇過平平地酒店都15k 一圍未計酒水等雜費
一圍最小蝕五千蚊 擺得多蝕得多
仲有pre wedding 攝影 化妝 簡直係無限燒錢
搵10萬都係到煩惱
換女朋友就唔洗買屋咩
同女朋友拍拖8年
出來做野已經4年,一畢業就儲錢,咁多年來都係去過一次日本旅行
上年用咗十萬結婚
無父幹無偏財,到而家都係上到唔樓
唯有租屋住

佢係一個好女仔,唔貪錢,唔港女,肯一齊儲,又捱得
有時都會係度諗,自己真係無鬼用,老婆嫁給自己,自己都俾唔到一個家
其實可以就咁簽紙先。不斷抽居屋。再分開住儲錢......
我覺得呢條路係可行。可惜大部分女仔都唔會肯....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞