唔知你地會唔會,每一次同女友行完ikea,都會有一種無力感同失落感!

1001 回覆
4389 Like 55 Dislike
買唐樓會唔會好伏
香港人唔知點解好鐘意笑人 特別係未買樓笑人買樓
很好了, 我條女個陣知我住劏房都無走,很好呀
屈機男/懲戒男做乜又入樓post比人撚,仲柒唔夠咩 臭看更

屌您屈狗潛力圖
屈狗終於有屬於自己嘅圖片喇
無電梯唐樓買黎博收購重建?
如果係,都要睇下按揭,按揭好似70年-樓齡就係最大的可供年期
每次行望人地係度計劃緊點裝修,宜我連首期都無
引用唔到kelvinbbwong 巴打
可以買入既租置邨冇咁可怕
其實同買麵包定西餅差唔多
我就會選麵包,升唔升唔理得咁多
,有足夠尺數放到king size 床就ok咁當然如果你攞黎自住,我覺得係ok

不過買樓除咗自住,你都希望做到資產增值,咁公屋單位就爭呢樣嘢

(不過可能幾年之後,已補公屋單位都賣四、五百萬 )

早一星期報出黎北區公屋咁牛屎都已經有破四百六十萬成交了
學誠哥講, 自住樓有能力點解唔買

BTW IKEA D用料太差 買細件野OK 大件野唔多OK
好多人想一步到位,大部份係女 以我身邊人來睇
夫婦二人世界嘅,青衣都叫有d選擇,海欣花園翠怡花園最細嘅單位依家都應該係五百萬左右,而東涌呎價仲低添,東堤/海堤單位大d,一家三口都叫有得諗
如果返港島區嘅,青衣同東涌的確算係唔錯嘅選擇啦
門當戶對係岩既, 男方女方都應該各有一層自己名既樓先有資格談婚論嫁
不過講真 如果女朋友/男朋友太離地嘅話
帶佢地去睇下樓沖擊下都不失為一個好辦法
AA應該會先call熟客 佢哋可能唔洗睇,聽到邊到已經個間格,即時入票
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞