唔知你地會唔會,每一次同女友行完ikea,都會有一種無力感同失落感!

1001 回覆
4389 Like 55 Dislike
要睇你同AA有幾熟,我上年買樓時,我個AA獨家介紹俾我地的。

買樓除左首期,仲要過壓測,要有穩定職業無咩負債,環聯信貸評級好先做九按架,負債唔止計你有無借P loan,仲包括你未找的信用卡簽賬。

利申:個AA係我十幾年朋友
如果真係有四百萬樓下,大把人上咗車啦,40萬首期,9萬印花稅,4萬佣,加埋律師費都唔洗60萬

如果真係咁,大把人上咗車,點解咁多人都上唔到?因為真係無丫ma,你試下行入地產舖,叫佢介紹啲三百零萬樓,我諗佢即刻笑鳩你再趕你走啦
事實係無得拗,有就有無就無
我係大西北上車客黎,
至少屯門紅橋區同置樂區單支係有四球以下,
單支係私樓黎,符合你要求,
link我上面已經貼左。
至於d人唔揀然後又係度話上唔到車,
呢個係另一個問題。

Kelvinbb 睇到未 咁多人話你知仲唔信
分手啦
殖入式廣告?
岩岩同個AA老死傾完,現實係大西北虹橋,置樂仲有四球樓下的單位,不過盤唔多。有一兩個盤有匙可即睇
如果真係有四百萬樓下,大把人上咗車啦,40萬首期,9萬印花稅,4萬佣,加埋律師費都唔洗60萬

如果真係咁,大把人上咗車,點解咁多人都上唔到?因為真係無丫ma,你試下行入地產舖,叫佢介紹啲三百零萬樓,我諗佢即刻笑鳩你再趕你走啦
我係大西北上車客黎,
呢個係另一個問題。

唔怪得之林奠波波同689成日都屌鳩班廢青唔上進,原來係班廢青自己唔肯買,揀三揀四,根本就無咩土地問題,應該要繼續將啲公屋資源比晒新移民同胞

只係想講出社會現實,不少後生仔冇錢又嫌舊又嫌遠又要有會所,但係又冇錢 唔信試吓同條女講吓將來立心買唐樓住睇吓會西面幾耐同幾耐唔俾個閪你屌
有個細齒輪先, 就容易d推到中齒輪, 到有個中齒輪就容易推到大齒輪

依家仲嫌個齒輪太細/貴, 咁真係好扎洗

我係大西北上車客黎,
呢個係另一個問題。

究竟係我離地,定係你哋唔肯面對現實
岩岩同個AA老死傾完,現實係大西北虹橋,置樂仲有四球樓下的單位,不過盤唔多。有一兩個盤有匙可即睇

Kelvinbb : 假㗎d盤

我係大西北上車客黎,
呢個係另一個問題。

咁你去買,你有60萬就買到,不過你同上面所有人講,買唔到樓唔係政府政策問題,而係你哋班廢青嘅問題

巴打你唔做民建聯真係晒曬

政府係仆街咁可以點,靠陳浩天帶領我哋港獨定搵國屍幫我哋建立華夏邦聯扭轉劣政 貼地啲講,改變唔到政府咪改變自己囉。有冇諗過點解同一政府治下有人買到有人買唔到?利申,冇父幹下於07 同 13年分別買了兩層,仲供緊,帳面賺了一筆
政策係有問題,但係我地未改變到遊戲規則的前題下,係咪要睇下點樣令自己去識玩呢個遊戲?

他日遊戲規則真係改左,社會上一定無可能所有人都認同,到時佔下風的玩家又要再嘈個規則改得唔好?
07年巳買
巴打幾歲?
Ikea 賣埋哂d平價野 、用兩用就爛 、一係用得唔舒服

咁你去買,你有60萬就買到,不過你同上面所有人講,買唔到樓唔係政府政策問題,而係你哋班廢青嘅問題

巴打你唔做民建聯真係晒曬

政府係仆街咁可以點,靠陳浩天帶領我哋港獨定搵國屍幫我哋建立華夏邦聯扭轉劣政 貼地啲講,改變唔到政府咪改變自己囉。有冇諗過點解同一政府治下有人買到有人買唔到?利申,冇父幹下於07 同 13年分別買了兩層,仲供緊,帳面賺了一筆
07年巳買
巴打幾歲?

三十中

07仲有9按買大西北佰幾萬
咁既然咁多400萬樓,學咩人嘈話買唔到樓,唔係廢青係咩?

上面全部都係得個講字,不如你比實際數字我,400萬以下樓佔香港整體放盤幾%?成交咗幾多宗?

講無用ga,有條友夠話自己有12M,咪又係鳩嗡比人屌到飛起

400萬樓係有嘅…但係比大西北更西單支超舊樓,接唔接受就睇個人。
12M條傻尻就唔使理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞