唔知你地會唔會,每一次同女友行完ikea,都會有一種無力感同失落感!

1001 回覆
4389 Like 55 Dislike
今時今日我當你year1溝到條女
即刻走去註冊入紙排公屋都好
畢業前都唔知有無機會上到樓啦
屌我果件買左36個月p記做gym,又係皮幾野,結果大半年去左十次都無,我當時係咁話唔好買,你唔會做,d女人想洗錢果陣真係千萬個籍口都講得出
呢類post一定會有假膠廢up

巴打撐你啊,唔洗理d on9仔,佢地只係冇女友既毒撚
謝謝你
我就係女人
就係睇唔起你地d 咁嘅男人
腰骨都無

所以唔好話港女放肆
就係你班傻仔縱出嚟
笑撚死人
其實講得啱
依個巴打就啱聽啦
細個覺得我老豆老母好衰,成日唔買野俾我,生日禮物都無份。
大個先發現,佢地已經買人生一份最大嘅禮物,就係留層樓俾我。
[你廢 唔係廢在你搵唔夠養唔起個女人
今時今日男人養女人已經係蠢 浪費人力資源
你廢係廢在你馬唔住你女人 諗住俾佢食一世]
依段真係好撚man啊,受教了
印度結婚係女人貼埋大床大屋俾男人

係港男先咁慘
冇雞脾食嘅感覺
求婚係藉一個機會話俾一個對你好重要嘅女人聽
點解你打算餘生同佢渡過
話俾佢聽你點解要許下結婚誓詞入面嘅承諾
話俾佢聽佢對你有幾咁重要
你可以用你嘅方式去表達
唔搞大龍鳳咪 causal d 囉

戒指亦都係一份禮物 係一份信物
去提醒你女人關於上面嘅承諾
唔夠一卡咪細 d 囉
你自己無錢又想要一卡咪揀 d 有瑕疵架囉

最重要係你要令你女人感受到你嘅真誠

如果你認為咁做係好委屈你嘅
不如你唔好求啦
如果你女人因為你求婚唔合佢心意就唔嫁你嘅
點解你仲要娶佢?

你同佢拍拖 d 時候係做乜野架?
唔係互相了解磨合咩?

上面講嘅野本來係常理 每日都有人幸福咁生活
點解對你嚟講係離地?

物以類聚 人以群分
你抱咩心態去結識另一半
你就會識到個點樣嘅另一半
事實係拍拖係唔洗男人請哂
AA 太樣衰咪一人一餐

你輸乜野你知唔知?
你衰在一開始條底線劃錯
初相識本來就大家唔知大家咩底細
一開始係應該抱住認識對方嘅心態
唔啱就唔好浪費時間
你要面或者怕被拒絕
係你自信心不足 !
本來就可以大家唔適合 發現得早咪 next

如果你開壞咗個頭
之後一個願打一個願捱都無問題架
問題係你又唔甘心又要怨!
怨得嚟又驚分手 !

根本你自己攞嚟
事實上
兩個人一齊長遠嚟計
係應該要開心過各自一個人
如果唔係嘅你點解要拍拖結婚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞