唔知你地會唔會,每一次同女友行完ikea,都會有一種無力感同失落感!

1001 回覆
4389 Like 55 Dislike
講到尾其實好多人俾發展商洗哂腦:

買樓=新樓=地鐵沿線=園林景致=酒店式管理=五星會所=優質生活

冇呢d嘢嘅樓全部唔係樓 結果系永遠買唔到樓
如果出租金管制
如果出買私樓頭十年唔可以轉讓
如果限制每人只可以買一間
如果樓價跌返落5000蚊尺
你估香港暴動大劑啲定連登仔係度日日屌大劑啲
你睇下出新樓排晒隊入飛買你就知香港幾多有能力入市啦 上黎屌不如諗下有乜計搵多啲錢好過
以前買左今日就會有希望。
園林景緻,酒店式管理,五星會所全部都要付出代價,就係管理費
買姨媽傢俬先係真心on9
食外父,無痛苦
買姨媽傢俬先係真心on9

呢個真。低質到
馬鞍山、大圍、沙田先最貴,大圍15000/呎起
馬鞍山都14000/呎起
其實有樓又點?我屋企送左層俾我 但我都覺得無力感好重 到你有樓既時候又諗 點樣可以買大d屋 我想住貝沙灣啊 我唔想要普通私樓
唔好講新界東升得快,宜家大西北新樓平均呎價都14k啦,仲要市場都接受到

宜家唔買二手小齒輪,將來更難買大齒輪。
雙租族幫到你
貝沙灣要擁有就好貴,租就三皮幾有交易
你有層樓放租,又可以補貼番d 貝沙灣既租金
咁我同無樓有咩分別 要貼錢俾人供樓
成日想靠自己買貝沙灣 但發覺fg人工得 萬幾蚊 岩岩轉完工仲少左 真係賣左而家個層俾首期都過唔到壓力測試
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞