唔知你地會唔會,每一次同女友行完ikea,都會有一種無力感同失落感!

1001 回覆
4389 Like 55 Dislike
長沙灣佐敦一帶都有D單枝四百頭。公屋都有好多一房400以內
有個同你一齊咁多年女朋友已經唔錯la
可以一齊計劃諗將來 未來充滿盼望

巴打已經好過我la
我咁大個人都未拍過拖 沒女吼
沒將來
53x 萬個種係咪開放式
老老豆豆500K, 頂到盡都係買4M 既樓, 仲要今時今日4M 樓都係舊。細執都100K。
要執好少少要300K 以上。 仲未計傢私。
但到佢儲到1M 個陣個市仲有冇4M 樓都成問題。到時, 8成按又最少抬1.5M 先買到。

最好都向居屋個方面諗, 一係就studio flat 200sq ft.。
不如大家幫樓主諗諗500k首期除左新樓有咩選擇?

建議新界租置盤
長沙灣佐敦一帶都有D單枝四百頭。公屋都有好多一房400以內

可按9成最多360萬。樓主有住屋需要可以諗諗 財仔買新樓=玩命,不了
咁有冇諗住抵制ikea?
抵制ikea 傷害香港人內心
令無樓既人得個睇字 得個幻想 惡性循環
入贅啦屌你 相信你老竇老母都好撚柒贊成
大把人又無樓又無女仲慘
你無女都仲有層樓丫
啱呀,所以大家係應該要面對現實
面對自己唔係人中之龍
唔係專業人士,無父幹,濕9大學畢業
食物鏈低層既普通文職
買唔到就買唔到架啦

政府問題愈黎愈多,住屋問題未好過
點怨點遊行都係咁,唯有苦中作樂

諗退休諗將來?
呢啲係有將來既人先可以諗

搵唔到6-70K一個月就係廢柴
30歲無1M既都係垃圾
人地話咩就咩囉。
好奇問下 見到有人話50萬可以上到山山
山山開價幾錢? 呢d好似都要過供款比率?
支出呢?一定唔止兩倍,仲有好多女仔都唔儲錢
自己廢係度賴人
百幾萬間三房咩事 內部轉讓都定咁低唔怕政府追稅?
花都都差唔多咁既價啦
係呀 鬼叫你廢咩
我買左第1間,
視乎之後嘅市況睇下換大d定買多間,
加油。
香港太多仆街
睇人仆街最開心
不過天係有眼的,真實見證
有個廢老樂見年輕人永遠做樓奴/租奴,佢叫雞帶左避孕套都生性病。
Aa on9 post 都有3千幾個like
算啦.......
儲下錢。租下樓。租到老啦。冇錢啦。咪食政府。食唔到政府.......咪做廢老, 買把刀, 求其捉個高官斬撚死佢,比人槍殺又好, 跳樓死又好乜都好啦
去到中間已經冇討論樓主
但民生議題總會點到大眾既內心深處
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞