『薪火post』BNO 續期資訊(3)

1001 回覆
32 Like 3 Dislike

你本身就英籍
有咩串啫?

因為日本個邊有時都唔知呢本係咩黎 要解釋下
Any肥 本身呢一兩日搵極都搵唔到本BNO 但我check in又填左資料 幾撚驚要用廁板 好彩搵返
去韓國 啲人一見BNO即刻講英文 爽
好撚憎講強國話

而家多左人用bno去日本 大機場應該識分

聽日去廣島
岩岩有朋友揸bno去歐洲,佢話用bno出入境係唔會吸印。
如果大家想去旅行時儲印仔要留意下

試過有朋友揸廁板係德國返英國
比德國啲戇鳩航空公司職員話「你呢本中國護照黎架喎 你冇簽證係點入黎德國架 你要有簽證先入得英國架」
咁撚大隻字寫住Hong Kong都睇唔撚到...
我朋友就嚇到喊 又同我求救
我只可以比個建議佢 就係即刻續返BNO

嚇到喊
都係個句一見到廁板=支那人

屌 個陣仲未有咁多事 又要出國 於是整左48頁廁板 仆佢個街 哂鳩左啲錢
依家咁撚厚都唔知要黎做乜 真係當廁板用
BNO就整得32頁 好dum心口
我曾經響上一個post問過巴絲副簽問題,響23/Dec我send左份需要副簽但無人簽既application去英國

我舊bno過期差唔多廿年、加左張出世紙copy,住址證明係政府差响單,我張相仲要係有少少微笑,仆街快圖美影相時無提我唔好笑我自己又唔記得

我係寄空郵,HK Post話28/Dec英國已經簽收。
但每日望住個status 都係awaiting application...
到30/Dec終於都轉左being process
頭先岩岩check status 仲轉埋做dispatched

巴打我同你一樣28號寄到
岩岩終於收到dhl sms
岩岩有朋友揸bno去歐洲,佢話用bno出入境係唔會吸印。
如果大家想去旅行時儲印仔要留意下

試過有朋友揸廁板係德國返英國
比德國啲戇鳩航空公司職員話「你呢本中國護照黎架喎 你冇簽證係點入黎德國架 你要有簽證先入得英國架」
咁撚大隻字寫住Hong Kong都睇唔撚到...
我朋友就嚇到喊 又同我求救
我只可以比個建議佢 就係即刻續返BNO

嚇到喊

屌 個陣仲未有咁多事 又要出國 於是整左48頁廁板 仆佢個街 哂鳩左啲錢

咁多免簽32頁都好難用得曬 除非成日飛嗰啲
你地估bno 未來係點 好定壞

你本身就英籍
有咩串啫?

Any肥 本身呢一兩日搵極都搵唔到本BNO 但我check in又填左資料 幾撚驚要用廁板 好彩搵返
好撚憎講強國話

聽日去廣島

第一次就係廣島破BNO處
我曾經響上一個post問過巴絲副簽問題,響23/Dec我send左份需要副簽但無人簽既application去英國

我舊bno過期差唔多廿年、加左張出世紙copy,住址證明係政府差响單,我張相仲要係有少少微笑,仆街快圖美影相時無提我唔好笑我自己又唔記得

但每日望住個status 都係awaiting application...
頭先岩岩check status 仲轉埋做dispatched

恭喜哂
聽日我去旅行喇
揸BNO去日本好串 但我鐘意

我都係聽日去旅行
我仲未破BNO處

嚇到喊

10年其實可能啱啱好夠用掛
因為去左exchange visa+ residence permit貼左足足3版
同埋呢 我平時唔係強逼症患者 但我好憎passport印唔跟次序
個次visa一野貼落12頁 我個陣先用到第8頁咋屌佢老味
結果啲人跟住張visa亂咁dum印 我本野已經去到17頁 但中間空左兩三版 屌
本bno設計得好靚,個人資料個頁好好j
我仲未破BNO處

Hong Kong express d機票最近幾平
其實好想去關島/塞班島 雖然唔知有咩好做

恭喜哂
聽日我去旅行喇

我都係聽日去旅行

師兄去邊

聽日去廣島

第一次就係廣島破BNO處

我係吉隆坡
仲要吸印條友手勢勁差 兩個印ar左我大半版 唔撚使用啦個版

嚇到喊

因為去左exchange visa+ residence permit貼左足足3版
同埋呢 我平時唔係強逼症患者 但我好憎passport印唔跟次序
結果啲人跟住張visa亂咁dum印 我本野已經去到17頁 但中間空左兩三版 屌

佢哋求其打開本嘢就 毒撚又唔敢出聲

恭喜哂
聽日我去旅行喇

我都係聽日去旅行

師兄去邊

沙巴,汶萊
本bno設計得好靚,個人資料個頁好好j

我都覺
以前啲證件相張張都柒到喊 唯獨BNO個張最靚
我仲未破BNO處

我之前去過三次日本但係都係用厠板 近排先續返bno

我都係聽日去旅行

師兄去邊

沙巴,汶萊

正 我都想去
世界真係好大 去唔完
我仲未破BNO處

我之前去過三次日本但係都係用厠板 近排先續返bno

我都係 去左兩次日本都係廁板 唉屌

佢哋求其打開本嘢就 毒撚又唔敢出聲

因為同佢講想吸邊版嘅話又驚比人屌

恭喜哂
聽日我去旅行喇

你本身就英籍
有咩串啫?

好撚憎講強國話

唔使怕,護照number可以唔同的,名一樣就上到機

Countersign
朋友係bc
不用影passport 資料?

請相信你對眼睇到嘅嘢。

我覺得D人信gotrip 篇文多D

gotrip寫嗰篇垃圾條友寫之前真係唔使諗下,如果呢個「相要一個月內影嘅,仲要搵份用同一批相嘅文件做supporting」條件係真嘅話,我都幾想知有幾多人真係續到護照

信gotrip篇垃圾嗰啲,記得真係搵兩張護照相兼搵份用同呢兩張護照相一樣嘅相嘅文件黎做證明文件,唔係唔好續。
巴打有冇睇
https://www.hongkongfp.com/2016/10/23/revealed-london-blocked-proposal-hongkongers-pass-uk-nationality-offspring/
http://www.todaymacao.com/2016/12/25/bno%E6%98%AF%E5%90%A6%E6%AD%90%E6%B4%B2%E5%85%AC%E6%B0%91%EF%BC%9F/

第一篇未睇,第二篇垃圾黎,淨係歐洲人權公約嘅解讀就已經錯哂。

直布羅陀本BNO 咁正

BN(O)只係香港人有,無其他英國國民有。

直布羅陀呢本係BC黎。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞